Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

PNL-ul a vrut să pună doi stomatologi la conducerea Ambulanței Vrancea, unul fiind verișoara de la Păunești a prefectului Berbece

Prefectul Gheorghiță Berbece a plănuit cu mai mult timp în urmă obținerea unui post de conducere pentru verișoara sa de la Păunești, Elena Codruța Neagu (Mihalache), dar și pentru câțiva din membrii de bază ai camarilei PNL.

În data de 11 aprilie, prefectul Gheorghiță Berbece a înaintat o adresă ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, prin care propunea demiterea din funcție a lui Cătălin Graur și numirea lui Cătălin Bunghez în funcția de director executiv. Pentru funcția de director adjunct era propus Dragoș Cătălin Cozma. Surprizele apar însă de abia acum.

În aceeași adresă, prefectul penelist propune schimbarea conducerii Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ). Astfel, medicul Vitalie Bețișor, manager general SAJ Vrancea, ar fi trebuit înlocuit cu medicul stomatolog Constantin Gavriloiu. Medicul Vitalie Bețișor lucrează de 16 ani la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea, fiind medic urgentist cu toate atestatele necesare. Este manager general al SAJ din 2012, înainte ocupând timp de aproximativ un an postul de director medical.

Pentru verișoara Elena Codruța Neagu (Mihalache), prefectul solicita postul de director medical al SAJ Vrancea.

În data de 13 aprilie, odată cu venirea intempestivă în Vrancea a ministrului Nelu Tătaru, Cătălin Bunghez, medic stomatolog la Soveja și iubitul consilierului local PNL Ana Maria Dimitriu, a fost numit director la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Directorul Cătălin Graur nu a fost demis, așa cum a cerut prefectul, ci a fost suspendat din funcție pe perioada stării de urgență. Adjunct a fost numit un alt medic stomatolog, liberalul Dragoș Cozma, asta deși funcția trebuia ocupată de un medic epidemiolog sau de sănătate publică.

Dragoș Cozma a fost numit și în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean, unde alături de Ana Maria Dimitriu și Ciprian Epure, au încercat să-l schimbe pe medicul Mihai Nedelcu din funcția de președinte al CA. Ulterior, Dimitriu și Epure și-au dat demisia. Cozma a rămas în CA-ul Spitalului alături de dr. Janina Lazăr și de Constantin Gavriloiu. În 2018, stomatologul Gavriloiu a fost unul dintrei cei șapte candidați, în competiția internă a PNL, pentru nominalizarea candidatului liberal la postul de primar al Focșaniului.

Nu se știe din ce motive nu au mai avut loc schimbările solicitate de prefectul penelist la Serviciul de Ambulanță Județean. Ministrul Tătaru a fost atunci și la SAJ Vrancea, acesta constatând că opt cadre medicale erau confirmate cu Covid 19, dintre care unul medic. Ministrul Sănătății a spus atunci că este vorba despre contacți ai celor de la ISU, iar ancheta epidemiologică era în desfășurare. „Au un necesar de echipamente pe care și l-au procurat, rămâne să evaluăm activitatea în perspectivă. În acest moment ei și-au coroborat personalul de acasă cu cel din concediu pentru a-și acoperi turele”, a precizat pe 13 aprilie ministrul Sănătății.

Dacă liberalul Constantin Gavriloiu a rămas (deocamdată ?) fără funcția de manager, verișoara prefectului este deja de o săptămână managerul interimar al Spitalului județean Focșani. Asta după ce managerul Constantin Mîndrilă a fost ținut internat mai mult de 30 de zile, ceea ce le-a permis liberalilor numirea altui manager general pe perioada cât acesta era indisponibil. Altfel dă în CV-ul de Păunești dacă scrie acolo negru pe alb că Elena Codruța a fost manager general al Spitalului Județean de Urgență, nu-i așa?! Că după aceea mai vede el verișorul din fruntea Prefecturii cum o mai ajută pe Codruța…

Nu ne putem abține să nu întrebăm din nou: care e faza cu stomatologii? Avem tot respectul pentru ei, dar doi stomatologi la DSP, deși cel puțin adjunctul trebuia să fie epidemiolog, alt stomatolog la Spitalul județean, chiar și la Ambulanță tot stomatologi?! Chiar nu aveți medici de altă specializare în PNL? Sau rubedenii, că în PNL așa merge, a înțeles toată țara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?