Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

VIDEO și FOTO! Prima zi fără declarație, revenirea la aglomerație

Mai în glumă, mai în serios, focșănenii par să-și fi reluat viața pe care au izolat-o timp de două luni. Fără să mai fie contrânși de completarea declarației pe proprie răspundere, oamenii au mișunat aroape prin tot orașul.
Traficul a început să se aglomereze încă de dimineață, în Piața Moldovei abia dacă aveai cum să pășești fără să calci pe cineva pe picioare, iar saloanele de înfrumusețare și-au redeschis ușile larg pentru doamne, domnișoare dar și pentru domnii nerăbdători să scape de plete.

Nu m-am mai vopsit de aproape 3 luni”

Nu-i Anul Nou, dar atmosfera este asemănătoare acelei perioade. În Focșani se stă la coadă la orice: legume, fructe, supermarket-uri, magazine cu haine, tarabe cu diverse produse, farmacii, bancă, poștă, chiar și la coafor sau frizerie. „Nu m-am mai vopsit de aproape 3 luni, dinainte de pandemia asta. Am lăsat banii deoparte, am sunat coafeza, și acum mă duc la ea. Nu se mai putea”, spune o doamnă.
Am tras și noi cu ochiul pe la saloanele de înfrumusețare din oraș, pe unele le-am găsit cu obloanele trase, în timp ce pe altele cu ușa larg deschisă, și chiar cu anunțuri de angajare
, «Se caută frizer!». Oficial sau nu, de astăzi, s-a dat startul la mani-pedi, tuns, frezat și coafat. Regulile impuse de autorități par să se respecte, și asta ne spune chiar o domnișoară care iese dintr-un salon.
„La manichiură au panou din ăla de plastic, doamna poartă mască, mănuși, iar înăuntru nu stă nimeni să aștepte. Eu am avut programare acum la 12:30 la vopsit, și, dacă tot am prins liber, mi-am făcut și unghiile.”

Nelipsita… coadă

Se pare că cel puțin pentru o perioadă, cozile vor fi la ordinea zilei. Vorba aceea, românul s-a născut la rând… sau poet?! „Nu sunt ăia proști când zic că românul iese din casă doar ca să vadă dacă vecinul lui stă în casă. N-ai ce să faci! Noi să fim sănătoși, că belelele curg”, este de părere un bătrânel care s-a oprit să-și tragă sufletul pe o bancă din Piața Unirii.
Recunoaște că i-a cam dus dorul, și că nu se teme atât de tare de virus, de aceea nici nu poartă masca, spune că o are în buzunar și o pune numai când se duce la magazin pentru că altfel nu i se permite accesul.

Masca nu-i un moft, e o necesitate!

Tot veni vorba de mască… cu mustăți de pisică, cu fundițe, codițe, sclipici sau alte accesorii, vom fi nevoiți să ne obișnuim să o purtăm la serviciu, în supermarket-uri, magazine, farmacii, bancă… mai precis în toate spațiile închise și/sau aglomerate.
Foarte important este și cum o purtăm: sub bărbie nu ne apără nici de muște, doar în zona gurii este aproape ineficientă, așa că cel mai indicat este ca atunci când purtăm o mască de protecție fie ea chirurgicală sau de bumbac, să ne acoperim atât gura cât și nasul. Și nu o spunem noi, ci autoritățile.
ATENȚIE, nu am scăpat de completarea declarației pe proprie răspundere. Dacă părăsim localitatea, trebuie să justificăm motivul și locul deplasării printr-o astfel de hârtie datată și semnată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?