Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

ULTIMA ORĂ: GDF Suez va relua furnizarea gazelor către ENET, mâine la prânz


   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, s-a întâlnit, în urmă cu câteva ore, la sediul Ministerului Energiei, cu președintele-director general al GDF Suez Energy Romania, Eric Stab. Cei doi au convenit reluarea furnizării de gaze naturale către ENET Focșani de miercuri, în condițiile în care societatea de termoficare va achita 1,5 milioane de lei, până mâine, din datoria restantă de 11 milioane de lei. Pentru diferența de aproximativ 9,5 milioane de lei, Consiliul Local Focșani trebuie să emită bilete la ordin cu perioadă scadentă stabilită de oficialii GDF Suez.

   Furnizarea gazelor naturale către ENET ar putea fi reluată mâine, la prânz, dacă societatea de termoficare va achita către GDF Suez Energy Romania suma de 1,5 milioane de lei. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, s-a întâlnit azi, la Ministerul Energiei, cu Eric Stab, președinte-director general al GDF Suez Energy Romania, pentru a găsi soluții de reluare a furnizării gazelor naturale către ENET Focșani. La întâlnire au mai fost prezenți ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, secretarii de stat în Ministerul Energiei, dar și primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi.
   În prezent, ENET are datorii în valoare de aproximativ 11 milioane de lei către furnizorul de gaze naturale. Societatea trebuie să achite până mâine 1,5 milioane de lei, iar pentru diferența de aproximativ 9,5 milioane de lei, Consiliul Local Focșani trebuie să emită bilete la ordin cu perioadă scadentă stabilită de oficialii GDF Suez.
   Primarul Decebal Bacinschi a declarat că mâine va fi reluată furnizarea de gaze către ENET, urmând apoi a fi furnizată și apa caldă. „Domnul președinte Marian Oprișan a intervenit pentru rezolvarea acestei situații, astfel încât mâine vom da drumul la gaze în municipiul Focșani. Astăzi am convocat o ședință de îndată a Consiliului Local în acest sens”, a declarat Bacinschi.

La rectificarea bugetară, Guvernul va aloca bani pentru plata datoriilor restante
 
   Contactat de reporterii „Monitorul de Vrancea”, președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a declarat că primarul Decebal Bacinschi trebuie să rezolve până mâine două probleme, respectiv plata a 1,5 milioane lei din suma datorată furnizorului de gaze naturale și emiterea, de către Consiliul Local, a unor bilete la ordin în contul diferenței de 9,5 milioane de lei, miercuri, în jurul prânzului, va fi reluată furnizarea gazelor către ENET. „Primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, și Consiliul Local vor trebui să se reunească de îndată azi, iar din datoria de 11 milioane de lei pe care ENET o are către GDF Suez va trebui să plătească 1,5 milioane de lei, iar pentru diferența de 9,5 milioane de lei va trebui să emită bilete la ordin. Dacă mâine dimineață, primarul Decebal Bacinschi va fi prezent la Sediul GDF Suez cu cele două chestiuni rezolvate, în jurul prânzului va fi reluată alimentarea cu gaze naturale către ENET Focșani”, a afirmat Marian Oprișan.
   Președintele Consiliului Județean a spus că la rectificarea bugetară, Guvernul și premierul Victor Ponta vor aloca bani plata datoriilor restante către GDF Suez. Oprișan le-a cerut, din nou, focșănenilor care au restanțe la ENET să-și plătească datoriile. „Evident că la rectificarea bugetară domnul prim ministru Victor Ponta și Guvernul României vor sprijini încă o dată municipiul Focșani pentru achitarea datoriilor restante ale furnizorului de energie termică către GDF Suez. Dar o mai spun încă odată și îi rog pe cetățenii municipiului Focșani care au restanțe la plata energiei termice să-și plătească aceste datorii”, a precizat Marian Oprișan.
   De asemenea, el i-a cerut, din nou, primarului Decebal Bacinschi să nu mai fugă de responsabilitate și să nu mai dea vina pe Consiliul Local. „Trebuie să spunem adevărul așa cum este el chiar dacă unora nu le place asta. Eu l-am propus pe Decebal Bacinschi cetățenilor municipiului Focșani ca să le fie primar, iar el trebuie să fie servitorul cetățenilor din Focșani fără să se derogheze de nicio responsabilitate. Situațiile în care primarul dă vina pe consiliul local și consiliul local dă vina pe primar pentru lucrurile pe care nu le rezolvă trebuie să înceteze. Cetățenii i-au votat și i-au ales tocmai pentru a le rezolva problemele”, a susținut președintele Consiliului Județean.

ENET are datorii de 11 milioane de lei la furnizorul de gaze

   În prezent, ENET are datorii în valoare de aproximativ 11 milioane de lei către furnizorul de gaze naturale. ENET are posibilități tehnice de a asigura apă caldă și căldură pentru 30.000 de apartamente din Focșani, în condițiile în care în prezent are doar 18.000 de abonați, restul fiind debranșați.
   În fiecare an, președintele Marian Oprișan intervine, în prag de iarnă, pentru asigurarea fondurilor necesare ENET în vederea furnizării apei calde și a căldurii.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?