Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Deputatul „Grindă” cercetat penal pentru ultraj, fostul prefect Berbece pentru abuz în serviciu

Corpul de control al Ministerului de Interne a sesizat parchetul după ce fostul liberal Ion Ștefan, fost ministru al Dezvoltării, a convocat capii Poliției din Vrancea pentru a le cere socoteală că fiul său a fost oprit în trafic, potrivit surselor G4Media.ro.

Procurorii fac cercetări pentru a stabili dacă fostul prefect liberal de Vrancea, Gheorghiță Berbece, ar fi comis infracțiunea de abuz în serviciu, iar deputatul Ion Ștefan de ultraj, au precizat aceleași surse.

Supărat nevoie mare că polițiștii rutieri ar fi avut tupeul de a-i opri în trafic de două ori, în noiembrie, propriul lui fiu, lumina ochilor lui, deputatul și-ar fi ieșit din țâțâni și-ar fi tunat și fulgerat, de la înălțimea lui amețitor de… mică, la prefectele Berbece, ditamai prim-vicepreședintele PNL Vrancea, adică nimeni. Sursele noastre spun că polițiștii rutieri chiar l-ar fi condus pe Ștefan junior, cu tot respectul, la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe.

Așadar, „Grindă” i-ar fi cerut prefectului Berbece, la sfârșitul lunii trecute, când acesta încă era în funcție, să-i convoace de urgență pe șefii poliției: comisarul șef Remus Nica, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, și pe comisarul șef Alexandru Cara, șeful Poliției Municipiului Focșani. Desigur, din câte spun sursele noastre, Berbece n-a îndrăznit să le spună celor doi comisari-șefi pentru ce îi cheamă, iar polițiștii s-au dus în ideea că e vreo ședință, vreo întâlnire oficială. Când colo, îi aștepta piticul, pardon politrucul Ion Ștefan, să-i ia la întrebări, să-i acuze că pun presiune pe băiatul lui, băiețelul lui, comoara vieții, etc.

Prefectul Berbece și Ion Ștefan au confirmat la acea dată pentru G4Media că această întâlnire a avut loc. Conform surselor noastre, despre această întâlnire s-ar fi auzit la nivel de IGPR, apoi până la MAI, la ministrul Lucian Bode. Acesta s-ar fi făcut foc și pară pe Ștefan și pe Berbece, pe care i-ar fi sunat și i-ar fi făcut și cu ou și cu oțet. Până la urmă, dincolo de mizeria făcută de Grindă, a fost și un prilej numai bun pentru încă o scatoalcă din partea unui membru al echipei Cîțu pentru dizidenții lui Orban, printre care se numără „Grindă” și prefectele.

Mai mult, Bode a trimis corpul de control al MAI la Prefectură, ca să vadă cum a fost posibilă o asemenea întâmplare. Gheorghiță Berbece era oricum pe făraș, iar zilele acestea a fost demis, dar capul plecat în fața lui „Grindă”, mai ales acum când acesta e mai nimeni decât a fost vreodată, i-a grăbit prefectului plecarea. Și ce-i mai plăcea să se pozeze cu zâmbetul strâns, cu părul dat pe spate, să-i zică lumea „să trăiți, dom’ prefect”…ehe…

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?