Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Liberalii au făcut circ chiar și online la ședința Consiliului Local Focșani

Peste 40 de persoane aflate în carantină la un hotel din Focșani ar putea fi date afară deoarece consilierii locali PNL nu au votat majorarea bugetului local cu banii alocați de DSP pentru centrele de carantină. A fost primul punct pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Focșani care a avut loc joi în sistem online. Proiectul de hotărâre prevedea validarea dispoziției primarului Focșaniului și majorarea bugetului local cu suma alocată de DSP Vrancea pentru circa o sută de persoane din centrele de carantină. Consecința votului negativ este că va fi reziliat contractul cu un hotel din municipiu unde în acest moment sunt cazate peste 40 de persoane venite din străinătate. Ori, fără bani pentru plata serviciilor, acești oameni vor fi dați afară, iar DSP va trebui să găsească soluții pentru ei. Grupul consilierilor locali PNL s-a abținut la votul pentru acest proiect, după ce au făcut scandal pentru cheltuielile făcute de municipalitate cu cazarea cadrelor medicale și auxiliare de la Căminul pentru Persoane Vârstnice. Aceasta deși nu era nicio legătură cu sumele despre care se discuta în proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi.

În fapt, primarul Cristi Misăilă a acuzat că Prefectura i-a făcut plângere penală pentru decizia luată la Căminul din Focșani, unde angajații au fost cazați la un hotel din municipiu pentru a evita contactul cu orice persoană. Această decizie și-a dovedit eficiența până la acest moment, nefiind niciun caz cu infecție. De altfel, primarul Misăilă a arătat că s-a ajuns la această soluție din cauza specificului de la Cămin unde 39 din cei 50 de bătrâni sunt persoane dependente sau semidependente, care au nevoie de sprijin permanent. Măsurile speciale au fost decise încă din 7 martie, când Căminul a fost închis pentru accesul aparținătorilor, cu excepția cazurilor excepționale. „Avem aprobarea scrisă a tuturor celor care sunt angajați că acceptă să fie complet izolați pe perioada perioada stării de urgență. Era singura modalitate prin care am reușit să asigurăm continuitatea și servicii de calitate persoanelor care nu se pot descurca singure. Avem nevoie să le asigurăm tratament și pe timp de noapte și pe timp de zi. A fost o decizie greu de luat și nu am luat-o eu singur, propunerea a venit din partea conducerii Căminului pentru Persoane Vârstnice”, a spus primarul Cristi Misăilă. Acesta a acuzat tratamentul diferit pe care îl practică Guvernul față de personalul medico-sanitar, comparativ cu persoanele venite din străinătate. „Prin ordonanța care a fost dată ieri s-a stabilit costul pentru aceștia: 90 de lei pe zi cazare și 16,6 lei trei mese pe zi. Iar pentru cei din carantină instituționalizată, Guvernul a făcut cea mai mare afacere și cea mai mare risipă de bani publici, peste o sută de milioane de lei, adică 230 de lei pe zi cazare pe zi de persoană și 70 de lei pentru mâncare. Și mă împing prefectul, DSP-ul să preiau contractul cu Hotelul Unirea, ca să facem carantină în centrul orașului. Ăștia 840 de mii de lei sunt bani veniți de la DSP tocmai pentru a face contracte celor care vin din afară”, a adăugat primarul Misăilă.

Primarul a mai acuzat că atât știe Prefectura, să facă plângeri penale și să urmărească autobuzele de transport public din municipiu. Asta când angajații cancelariei prefectului nu distribuie pe facebook mesajele politice de la PNL. „Știu că mi s-a făcut deja plângere penală pentru că se vrea să se limiteze suma, să se ajungă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru că aveți interese și intrări acolo prin alte persoane care sunt colegii dumneavoastră. În această perioadă Guvernul României nu se laudă cu testări în masă, nu se laudă cu măsuri preventive, se laudă cu numărul de amenzi și cu numărul de dosare penale. Eram probabil singurul primar din țară, de municipiu reședință de județ, căruia nu i se făcuse până acum dosar penal. Și ați găsit chichița asta. Să știți că eu sunt la adăpostul legii și nu încalc nicio lege. Dar a trebuit să le asigur oamenilor condițiile necesare să își poată desfășura activitatea”, a spus primarul Misăilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?