Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

Fotbal, Liga I – Ipoteză de lucru a LPF: campionatul să fie reluat la 5 iunie!

Lumea fotbalului din România caută răspunsuri legate de viitoarele evoluții pentru sezonul competițional care a fost suspendat ca urmare a crizei provocate de Codid – 19. În acest context luni, 13 aprilie, Liga Profesionistă de Fotbal a organizat o videoconferință cu reprezentanții celor 14 cluburi membre”, la care au mai participat ”Orlando Nicoară – director general EAD, deținătorul drepturilor media pentru Casa Liga 1 și Emilian Hulubei – președintele AFAN”, așa cum anunță un de presă publicat se site-ul lpf.ro”. În comunicat este precizat că au fost abordate teme ”legate de reluarea sezonului competițional, de problemele financiare provocate de întreruperea acestuia, de provocările apărute, pe cale de consecință, în managementul actual al cluburilor membre LPF”.

Au fost hotărâte ”direcții importante în ceea ce privește temele menționate. În primul rând, s-a luat în calcul scenariul reluării meciurilor în Liga 1, începând cu data de 5 iunie, oferind echipelor trei săptămâni de pregătire în prealabil, din data de 16 mai, odată cu expirarea celei de a doua stări de urgență, decretată în țara noastră, obiectivul principal fiind disputarea tuturor meciurilor din ediția 2019/2020 a campionatului”. De asemenea, ”s-a căzut de acord, între cluburile din Liga 1 și sindicatul jucătorilor profesioniști, AFAN, de a înainta către FRF un pachet de măsuri și propuneri de modificări regulamentare, care să permită cluburilor membre ale LPF și FRF să poată prelungi contractele jucătorilor până la finalizarea ediției de campionat actuale, în această situație aflându-se 36% din jucătorii profesioniști legitimați la cluburile membre LPF. Toate propunerile de mai sus vor fi transmise CEX al FRF în vederea adoptării unei decizii finale”.

Este evident că acestea sunt ipoteze de lucru care urmează să fie – sau să nu fie – agreate de Federația Română de Fotbal. În cazul în care vor fi agreate vor avea consecințe și asupra activității celorlalte cluburi afiliate la FRF, adică și a celor din ligile a II-a și a III-a. Și care își vor putea face în consecință calendarul reluării pregătilor pentru ultima parte a campionatului la fiecare nivel.

Sursa foto: frf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?