Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Managerul Spitalului Județean, internat cu forța! Ministrul Tătaru, așteptat azi la Focșani

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că este posibil ca şi la Spitalul Judeţean Focșani să fie decisă numirea unei conduceri militare, menţionând că va fi prezent luni în municipiu pentru a face o evaluare a situaţiei. Tătaru a mai spus că este posibilă aplicarea de sancţiuni pentru Direcţia de Sănătate Publică. Declarațiile ministrului au la bază informații primite de la prefectul penelist, Gheorghiță Berbece. Berbece a lucrat la cabinetul parlamentar al deputatului „Grindă” Ion Ștefan, de unde a trecut la grupul parlamentar PNL din Camera Deputaților și, în final, la Prefectura Vrancea. Este, așadar, clar pentru oricine că în spatele acestor manevre se află deputatul care și-a pus neamurile în funcții de conducere și care nu vrea să se lase până n-o instalează în locul lui Mândrilă pe Ana Maria Dimitriu. Consilier local PNL, Ana Maria Dimitriu a ajuns „celebră” după ce a avut cea mai mare contribuție din țară la campania electorală pentru europarlamentare a PNL-ului.

Vorbim despre 1,4 milioane de lei (300 mii euro!) ! Banii au venit însă dintr-un împrumut de la nimeni altul decât penelistul Ion Ștefan. O primă tentativă de a o instala pe Dimitriu în conducerea Spitalului Județean a fost prin numirea acesteia în Consiliul de Administrație al unității spitalicești, alături de alți doi liberali, Ciprian Epure și Dragoș Cozma. Aceștia au încercat de mai multe ori schimbarea ilegală a președintelui Consiliului de Administrație, medicul Mihai Nedelcu, ales președinte în data de 30 decembrie 2019. Demersul nu le-a reușit, iar conducerea Spitalului Județean a solicitat Ministerului Sănătății revocarea Ordinului Ministrului Sănătății prin care au fost desemnaţi cei trei liberali în componenţa Consiliului de Administrație al spitalului. Ulterior, doi dintre cei trei liberali, respectiv Ciprian Epure și Ana Maria Dimitriu, și-au dat demisia. Iată că dacă nu le-a mers atunci, liberalii profită de situația de urgență în care ne aflăm pentru a acapara și Spitalul Județean, așa cum au făcut și cu celelalte instituții publice deconcentrate din județ.

Ieri seară, managerul Spitalului Județean de Urgență ,,Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, a trimis presei următoarea „Scrisoare deschisă”:

Mai presus de Dumnezeu, de lege și de coronavirus nu este nimeni!”
Astăzi, în Duminica Floriilor, am fost supus la un abuz greu de imaginat, dar la care, totuși, mă așteptam. Vreau să împărtășesc tuturor cum un bolnav de Covid 19 este hărțuit de prefectul județului, singurul lui scop fiind de a pune stăpânire pe spital. Fac precizarea că, de la mijlocul lunii martie 2020, conștient de pericolul la care mă expun, de a contracta virusul, am decis să închiriez o locație din apropierea Spitalului Județean Vrancea, unde m-am mutat, pentru a-mi proteja familia. Nu mi-am mai văzut fetița de trei săptămâni!
Așadar, de când a început situația de urgență, m-am separat de famile, mi-am găsit o locuință în apropierea spitalului și am lucrat cot la cot cu colegii mei pentru ca lucrurile să meargă bine. Poate confirma oricare dintre colegi că eram primul care venea la birou, înainte de ora 7.00 și ultimul care pleca, de multe ori și după ora 21.00. Am stat în spital efectiv și m-am ocupat ca totul să fie bine, mai ales că presiunea era cu atât mai mare cu cât Spitalul Militar și Spitalul Adjud au fost închise în urma infectării cadrelor medicale cu Covid 19. Spitalul Județean a rămas singurul în picioare, atât pentru urgențe medicale din județ cât și în lupta cu virusul Covid 19.
În data de 08 aprilie 2020, inevitabilul s-a produs. Am fost declarat pozitiv COVID-19 și, imediat, am anunțat DSP Vrancea. Am făcut acest lucru ca o măsură de precauție suplimentară, desi instituția avea rezultatul testului meu, înainte ca eu să îl primesc.
M-am prezentat la Secția Boli Infecțioase unde am fost consultat și mi s-au recoltat analize, iar în urma rezultatelor, dr. Vasilache Mădălina, șefa secției, a concluzionat că este o formă ușoară de Covid -19 . După prevederile Protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS Cov 2 din 26.03.2020, formele ușoare se tratează la domiciliu în autoizolare. Fac precizarea că HG 201/2020 precizează, la articolul 1, alineatul 5, punctul c), că persoanele confirmate COVID-19 asimptomatice sau cu forme ușoare, nu necesită internarea în unități sanitare pentru tratare. De asemenea, ordinul ministrului sănătății 487 din 23.03.2020 prevede: ”cazurile ușoare se pot externa mai rapid sau chiar îngriji la domiciliu cu respectarea unor recomandări”.
Astfel, m-am autoizolat imediat la domiciliul ales, am informat prin adresă scrisă DSP Vrancea unde mă aflu și unde voi sta în autoizolare. Am păstrat legătura permanent cu medicul curant căruia îi raportam zilnic funcțiile vitale (temperatura, concentrația de oxigen din sânge și tensiunea), am respectat tratamentul prescris, nu am intrat în contact cu nimeni și am încercat să mă odihnesc fiind foarte obosit și speriat.
Am anunțat directorul medical și medicul epidemiolog al spitalului de situația mea. Pentru că starea de sănătate îmi permitea, am vorbit cu directorul medical și am stabilit de comun acord să continui activitatea desfășurata din izolare. Motiv pentru care, am luat și calculatorul de serviciu, pentru a lucra împreună online (am dovezi în acest sens, deoarece am lăsat inclusiv notificare scrisă către directorul medical).
În data de 8 aprilie 2020, PNL Vrancea a dat publicității un comunicat în care îmi cerea, isteric, demisia pentru că m-am contaminat in spital, iar în aceeași zi prefectul județului, cerea conducere militară la Spitalul de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani. Nu am răspuns acestor acuzații nefondate și rău am făcut!
Trebuia să îl întreb public pe domnul prefect cum crede că o conducere militară ar gestiona mai bine situația, din moment ce Spitalul Militar a fost închis încă de la începutul pandemiei pe motiv că majoritatea cadrelor medicale s-au infectat cu SARS Cov 2 și că 30 dintre aceste cadre medicale sunt tratate la Spitalul Județean în Secția Boli Infecțioase? De ce crede că situația spitalului nostru e așa dezastruoasă din moment ce noi avem confirmați pozitiv doar 7 medici din 130?
A doua zi, pe data de 09 aprilie 2020, am fost sunat de medicul Janina Lazăr, medic epidemiolog în cadrul DSP Vrancea, numit de o lună de zile membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Focșani și, deloc întâmplător, membru PNL Vrancea. Domnia sa, în loc să mă întrebe cum mă simt și să aibă o discuție profesională medic epidemiolog – pacient, mă întreba pe un ton foarte apăsat de ce m-am autoizolat și care sunt formele legale prin care mi-am închiriat locuința. I-am răspuns medicului epidemiolog la toate întrebările și am precizat inclusiv faptul că am încheiat un contract pe persoana fizica cu o firmă specializată pentru gestionarea deșeurilor periculoase (lenjerii etc) din locul în care locuiesc.
În aceeași zi, la câteva ore distanță, am fost surprins să aflu că inclusiv prefectul județului l-a sunat pe proprietarul locuintei închiriate de mine să verifice dacă mă aflu la adresa respectivă. Probabil a solicitat și alte informații deși, din câte știm cu toții, anchetele în România sunt atributul altor instituții.
Duminică, 12 aprilie 2020, la ora 11.26, m-a sunat prefectul județului spunându-mi că din ordinul ministrului sănătății trebuie să mă mut urgent la Secția de Boli Infecțioase. Deși l-am rugat să îmi trimită și mie ordinul, pentru că eram curios să văd despre ce este vorba, domnia sa mi-a spus, fără echivoc, că dacă refuz va trimite Poliția și mă va muta cu forța. Eu am încercat să îi explic faptul că domnia sa comite un abuz și că prin tot ceea ce face în spațiul public de câteva zile mă tratează nelegal și înjositor. I-am adus ca argument și prevederile legale. Domnia sa nu mi-a adus la cunoștință nici o prevedere legală, dar a trimis la locuința unde eram autoizolat câțiva ziariști de casă ai domniei sale și un echipaj care să mă transporte cu forța la secția de boli infecțioase.
Prin urmare, la câteva zeci de minute distanță, am ajuns să fiu filmat ca un tâlhar care a încălcat prevederile legale, deși nu sunt decât un bolnav de Covid 19 care stătea în autoizolare, respectând întocmai legislația în domeniu. Cei care într-adevar încalcă legislația sunt prefectul județului și angajatorii mei – Ministerul Sănătății.
Iată cum, fără voia mea, de duminică de la ora 13.00, fiind un caz COVID-19 ușor, ocup unul din cele 130 de paturi din Pavilionul COVID-19 al Spitalului Județean Focșani, desi chiar legislația elaborată de angajatorul meu, Ministerul Sănătății, spune că astfel de cazuri se tratează acasă, în izolare!
Mă întreb ce se întâmplă cu ceilalți colegi ai mei, diagnosticați pozitiv și care se tratează în autoizolare la domiciliu? Ar trebui și ei să se îngrijoreze că mâine vor fi duși cu forța la spital? Dacă această atitudine față de un bolnav nu este abuz, atunci ce este? Grija exagerată a prefectului față de sănătatea mea?
În altă ordine de idei, dacă argumentele mele de până acum nu sunt suficiente în a arăta faptul că sunt doar victima unor interese politice, vreau să mai aduc un argument.
În luna martie 2020, în municipiul Focani au fost diagnosticați pozitiv COVID-19 un număr de 30 cadre medicale de la Spitalul Militar Focșani. Mai mult de atât, o parte din aceste cadre medicale au transmis coronavirusul și la 2 medicii de la Spitalul Municipal Adjud, dar și la funcționari din alte instituții. Ca urmare a acestui fapt, Spitalul Militar Focșani și Spitalul Municipal Adjud au fost închise o perioadă lungă pentru dezinfecție totală. În acest caz, PNL Vrancea și prefectul județului nu au avut nici un fel de reacție, dar nici una. Nu au zis nici un cuvânt de parcă erau pești!
Mai mult, în data de 10 aprilie 2020, în România erau infectate COVID-19 un număr de 812 cadre medicale. 429 cadre medicale la Suceava – și la Suceava este conducere militară la spital, 35 cazuri la Spitalul Deva unde este, iarăși, conducere militară, 44 cazuri la Arad, unde nu este conducere militară, 34 cazuri la Galați unde nu este conducere militară, 34 cazuri la Iași și nu este conducere militară, 18 cazuri la Alba și nu este conducere militară etc. În Vrancea erau infectate COVID-19 doar 7 cadre medicale dintr-un număr de peste 1.300 angajați ai Spitalului Județean. Asta vi se pare domnule prefect a fi un management dezastruos?
Dintr-o dată, faptul că sub 1% din personal a fost confirmat COVID-19 devine o mare problema în funcționarea spitalului județean pentru că așa spun ”specialiștii” de la PNL Vrancea, domnul deputat Ion Ștefan, marinar de meserie și domnul senator Cătălin Toma, de meserie profesor. Aceste două ”somități” ale lumii medicale au solicitat conducere militară la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani apreciind că infectarea mea la muncă reprezintă un mod dezastruos în care m-am ocupat de toate problemele legate de COVID-19.
Respectând logica celor două somități din lumea medicala vrânceană, dar și a prefectului înseamnă că o gestionare dezastruoasă a problemelor legate de COVID-19 continuă și la Spitalul Suceava unde astăzi au fost teste positive pentru un medic militar anestezist detașat de la Cluj. Evident că nu despre asta este vorba! Coronavirusul nu funcționează așa cum își imaginează domnii de la PNL Vrancea.
Sigur, la Spitalul Județean Focșani poate veni și o conducere militară, este deja în practica abuzurilor de până acum să se întâmple aceste lucruri! Ceea ce în acest moment este important, este sănătatea cadrelor medicale și sănătatea oamenilor din Vrancea. Cadrele medicale au echipamente de protecție achiziționate de echipa Spitalului Județean pentru încă o lună de zile (voi demonstra acest lucru pe cifre de inventar din magazia spitalului) iar eu voi fi alături de toți colegii mei pe perioada internării mele abuzive!
Domnule prefect, dacă ați avea puțină umanitate și demnitate nu ați coborî atât de jos, nu ar fi trebui să ajungeți să comiteți abuzuri asupra unui bolnav de Covid 19 doar pentru a-i lua funcția!
În încheiere aș dori să mai transmit domnilor de la PNL, atât de preocupați de soarta mea, un lucru: ”Mai presus de Dumnezeu, de lege și de coronavirus nu este nimeni!”

Costel Mândrilă, Directorul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani”

Prefectul Berbece, chestionat de președintele Marian Oprișan

Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a postat sâmbătă un comunicat în care îl chestionează pe prefectul Berbece în legătură cu spitalele din Focșani, dar și cu exportul de lemne, situații care, deși la prima vedere nu au legătură, sunt de fapt conectatea la realitatea pe care o trăim cu toții:

„Prieteni,

Eu cred că acolo unde minte și bună credință nu sunt….nici CV-ul nu te ajută!

Liberalul din fruntea Prefecturii Vrancea, Gheorghiță Berbece, a lansat la sfârșitul acestei săptămâni o nouă fumigenă, încercând să ascundă motivul real pentru care este solicitată conducere militară la Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani. Fără doar și poate, această solicitare vine în contextul mai larg în care, de jumătate de an, PNL Vrancea dorește să schimbe conducerea Spitalului Județean Focșani pentru a numi în funcție o domnișoară blondă care nu are nici o zi de experiență în cartea de muncă!

De altfel, aceasta pare o normalitate la PNL Vrancea care numește în funcții de conducere doar oameni fără experiență profesională. Este și cazul liberalului Gheorghiță Berbece, numit interimar la conducerea Prefecturii Vrancea pe un post temporar, vacantat de o funcționară care se află în concediu de creștere a copilului. Așadar, acest individ, numit prefect în condiții dubioase și cu o experiență profesională la fel de dubioasă, execută, întocmai, ordinele PNL Vrancea – lichidarea sub orice formă și cu orice chip a conducerii Spitalului Județean Focșani pentru a face loc duduii blonde!

Cum se poate executa acest plan mai bine, dacă nu la adăpostul unei conduceri militare? Fără a avea nimic cu medicii militari, atrag atenția că în Județul Vrancea, Spitalul Militar Focșani a fost primul spital închis ca urmare a faptului că 41 cadre medicale de aici au fost testate pozitiv COVID-19. Mai mult de atât, o parte din personalul infectat de la Spitalul Militar Focșani a fost responsabil și pentru infectarea medicilor de la Spitalul Municipal Adjud, o a doua unitate medicală închisă în Vrancea din cauza epidemiei de coronavirus. În toată această perioadă, singurul spital care a oferit pacienților servicii medicale a fost Spitalul Județean Focșani. Medicii de aici au fost și sunt în prima linie a luptei împotriva epidemiei de coronavirus pentru că au respectat protocoalele medicale și pentru că au avut în dotare mai multe echipamente de protecție, încă de le începutul acestei crize!

De ce ai vrea tu, prefect PNL, conducere militară la un spital care funcționează în condiții optime, care are echipamentele necesare și care nu trimite pacienți în alte spitale? Răspunsul este unul singur: ca să poți pune pe cine vrei tu director, după! Am încredere că ministrul Apărării nu va intra în acest joc politic și nu va da curs solicitării unui individ precum cel la care fac referire! Dacă ar avea mai multă experiență și minte, Berbece ar ști că Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani se află în subordinea Ministerului Sănătății! Dacă directorul acestuia ar fi avut probleme de management ar fi fost schimbat de mult!

Managerul nu doar că nu a fost schimbat, ba chiar s-a infectat cu COVID-19 tocmai ca urmare a faptului că a venit la muncă! Și-a pus în pericol sănătatea pentru binele public! Într-o lume normală și civilizată acest gest ar fi salutat și aplaudat, nicidecum sancționat, așa cum vor liberalii. Dar, așa cum am mai spus, unde minte și bună credință nu sunt….nici CV-ul nu te ajută!

Faptul că pe liberalul Berbece nu-l prea ajută mintea, nu poate să fie o scuză, la fel cum necunoașterea legii nu te absolvă de răspundere! Prin urmare, solicit liberalului de la Prefectura Vrancea, în baza prevederilor Legii 544/2001 privind accesul la informații publice, următoarele date existente la nivelul Instituției Prefectului sau la nivelul altor servicii publice deconcentrate pe care le coordonează:

De ce nu a cerut liberalul Berbece demiterea conducerii Spitalului Militar Focșani, care a fost, de asemenea infectată COVID-19 și, mai mult de atât, a transmis coronavirusul și la Spitalul Municipal Adjud?

Numărul de echipamente de protecție și alte echipamente medicale pe care Ministerul Sănătății le-a alocat Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon”, Focșani. Valoarea acestor echipamente!

Numărul de teste pe care Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea l-a efectuat până la această dată în Județul Vrancea.

Numărul de teste pe care DSP Vrancea îl poate face zilnic și procedura prin care o persoană poate fi testată COVID-19.

Sumele alocate de Guvernul României pentru persoanele aflate în carantină la nivelul Județului Vrancea.

Procedura (scrisă și cu număr de înregistrare) privind desemnarea unei facilități de cazare (hotel, pensiune etc) drept zonă de carantină.

După ce va răspunde la aceste întrebări, în termenele stabilite de lege, îi solicit liberalului Berbece să facă publice și măsurile de control întreprinse de către Garda Forestieră și Direcția Silvică, în perioada stării de urgență! Am văzut că PNL Vrancea și-a numit acoliții atât la Direcția Silvică cât și la Garda Forestieră însă, la fel de bine, vedem cum zi de zi, pe canalele social-media apar camioane pline cu lemne care pleacă din pădurile noastre spre țări străine, în număr chiar mai mare decât zilierii la sparanghel.

Nu dorim ca, profitând de starea de urgență și de noile numiri la Direcția Silvică, toporatorii să își facă, din nou, de cap în județul Vrancea. Aștept, cu interes, un răspuns pe măsura competenței CV-ului liberalului Berbece, prefect temporar.

Vrâncenilor le transmit multă sănătate și să nu le fie frică, liberalii pică!

Marian Oprișan”

Parlamentarii social-democrați vrânceni reacționează la „această mișelească solicitare de demisie”

Parlamentarii social democrați vrânceni reacționează în legătură cu declarațiile liberalului Cătălin Toma, care a solicitat conducere militarizată la Spitalul Județean de Urgență Sf. Pantelimon din Focșani, după ce managerul Constantin Mîndrilă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Acesta s-a infectat mergând la muncă pentru a lupta cu epidemia. Mai mult, după cum a remarcat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, senatorul penelist „călcând în picioare legislația privind secretul medical, a comis o infracțiune când a dat publicității faptul că directorul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani a fost diagnosticat pozitiv COVID-19”. Declarațiile penelistului Toma vin în contextul în care Spitalul Județean Focșani se află în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea acestei instituții medicale nu este deficitară așa cum este cazul la Suceava.

Senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu:

,,Astăzi, când peste tot în România, oamenii în halate albe, de la conducerea spitalelor până la ultimul brancardier sunt priviți cu recunoștință și enorm respect, PNL aduce din nou rușinea în Vrancea noastră, cu un atac josnic la adresa lui Constantin Mîndrilă, directorul spitalului județean. Încălcând legea, lucru extrem de grav în situația declarării stării de urgență, politicieni de cea mai joasă speță, gen senatorul Toma și deputatul ”Grindă”, ajuns chiar ministru de care chiar și PNL se rușinează, consideră normal ca un manager de spital să fie demis pentru că s-a îmbolnăvit de coronavirus. Când peste 25% din cadrele medicale s-au contaminat în țara asta, din lipsa de materiale de protecție pe care guvernul nu le-a contractat atunci când era începutul pandemiei, preferând să mizeze pe alegeri anticipate, divulgând identitatea unui pacient, faptă penală, ei cer demisia bolnavului numai pentru a pune Grindă un acolit PNL ca director la spital. (…) Această mișelească solicitare de demisie are deci un substrat politic, acela de a încerca să se acrediteze ideea că și într-un județ ca Vrancea, unde conducerea locală este PSD, pot să fie unele nereguli, conform principiului ”denigrează, denigrează că tot rămâne ceva noroi din minciună”. Jalnic mod de a face politică „mare”, domnilor politicieni PNL. (…) În rest sănătate și putere de muncă pentru toți cei în halate albe! Sănătate Constantin Mîndrilă!” se arată în comunicatul semnat de senatorul PSD de Vrancea, Cristian Dumitrescu.

Deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici:

,,(…) Este stupid să țipi că trebuia făcut la spital ceva, în condițiile în care spitalul este gestionat exclusiv de Guvernul tău! De ministrul tău! De prefectul tău! (…) Acum, culmea incompetenței, PNL Vrancea cere management militar la Spitalul Județean.

Asta în condițiile în care exact de la Spitalul Militar din Focșani a pornit infecția în oraș, de la un medic militar (…). Managerul spitalului județean nu s-a infectat comunitar, ci la locul de muncă, având aceleași riscuri ca personalul medical, căruia nu le-ați reproșat că s-au infectat. Sau urmează să-i acuzați și pe ei?! (…) Directorul medical al spitalului este medic și instalat de PNL cu surle și trâmbițe de câteva săptămâni alături de directorul economic și directorul de îngrijiri. Nu cumva și ei gestionează procedurile medicale? Curat liberal! Ați uitat, liberali de Vrancea, când Guvernul vostru, obsedat doar de himera alegerilor anticipate, nu a alocat banii solicitați de Spitalul Județean din Focșani, la sfârșitul anului trecut, lăsând pacienții, medicii și celelalte cadre medicale – pe care îi invocă atât de mult în aceste zile dramatice -, fără cea mai elementară protecție în fața amenințării pandemiei care se prefigura încă de la acel moment?

Ați uitat că tocmai Consiliul Județean Vrancea, cel pe care l-ați ignorat mereu când cerea să preia în mod oficial administrarea spitalului, a alocat atunci cele 5 milioane de lei pe care voi – impostori aflați degeaba în funcții înalte – le-ați refuzat spitalului, punându-l în imposibilitatea de a-și achiziționa din timp materialele de protecție necesare? Ați uitat și de cele 11 milioane de lei alocate spitalului de același Consiliu Județean Vrancea, la începutul acestui an, tot pentru a putea asigura protecția pacienților și a personalului? Ați uitat, sau mai curând vă prefaceți că ați uitat!

Dar să mințiți continuu, să aruncați cu pietre în cei care ajutăm atunci când voi nu sunteți capabili de nimic, asta nu uitați! (…) Pentru voi nu contează dacă trăim sau murim, vouă să vă fie bine, să ajungeți cât mai repede la funcțiile alea pentru care sunteți în stare de orice! Ați pus interesele voastre meschine în fața dreptului la viață al oamenilor, iar acum vă spălați pe mâini și vreți să transferați totul în sarcina Armatei”.

Deputatul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr:

„Este regretabil faptul că, în plină pandemie, se continuă asaltul asupra instituțiilor, în scopul obținerii controlului total asupra unei unități administrativ teritoriale. Este evident că asta stă în spatele campaniei de demonizare a conducerii Spitalului Sf Pantelimon, spital care deservește întregul județ. (…) Grija pentru spital putea fi dovedită în 2019 și în 2020, când nu compozitorii de comunicate au alocat 5 și apoi 11 milioane de lei, ci Consiliul Județean. (…)”.

Deputatul PSD de Vrancea, Rodica Boboc:

„Interesele politice ale liberalilor vrânceni depășesc orice imaginație. În poate cel mai greu moment al nostru, în plină pandemie de coronavirus, PNL Vrancea continuă ipocrizia și lupta politică, punând interesul propriului partid în detrimentul sănătății noastre. Într-o postare scrisă pe genunchi, liberalii cer fără pic de rușine demisiile directorului Spitalului Județean și președintelui CJ Vrancea, Marian Oprișan. De ce? Simplu! Pentru că scopul lor de când sunt la putere e unul singur, acela de a-și numi oamenii în funcții. Mai puțin importantă e sănătatea românilor, din ce trăiesc, dacă au bani de medicamente sau alimente, sau dacă vor mai avea locuri de muncă în perioada următoare. Păi, dragi peneliști vrânceni, tocmai voi cereți demisia directorului Spitalului Județean când e, ca și instituție, în subordinea Ministerului Sănătății, condus de un penelist al vostru? Cereți demisia președintelui Consiliului Județean? De ce? Pentru că a alocat, în locul vostru, 11 milioane de lei pentru achiziționarea aparaturii și echipamentelor medicale necesare depistării viruslui? Pentru că în ultimii ani a dotat spitalul județean cu aparatură de zeci de milioane de euro? SĂ VĂ FIE RUȘINE! (…)”.

Deputatul PSD de Vrancea, Dragoș Bîrlădeanu:

„Culmea nerușinării! Din dorința de a-și numi proprii oameni în conducerea Spitalului Județean, PNL Vrancea întrece orice limită și lovește cu nerușinare în toți cei care luptă cu adevărat în aceste momente grele pentru a limita pe cât posibil efectele acestui virus în Vrancea. (…) Un director care nu a mai plecat acasă la familia lui de 14 zile și își riscă viața zi și noapte stând în spital pentru a lua cele mai bune măsuri. Iar liberalii țipă în gura mare și cer demisii după demisii pentru a-și pune în loc lipitorii lor de afișe incapabili, rude sau apropiați ai ministrului Grindă. Consiliul Județean, prin președintele Marian Oprișan, a alocat 11 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale, bani pe care tocmai Ministrul Sănătății ar fi trebuit să-i aloce încă din luna ianuarie când știau foarte bine ce va urma. Cu acești bani dați la timp, cu siguranță astăzi nu aveam atât de multe cazuri. Colac peste pupăză, ministrul lor Grindă, în cele 7 luni petrecute la minister, nu a alocat un leu (1 leu) județului Vrancea. Dar ipocrizia și tupeul liberalilor întrece orice măsură. Stau ascunși nefăcând nimic, cerând doar demisii și râzând în nas celor care chiar muncesc. Opriți-vă, neisprăviților! Lăsați răutățile și faceți odată ceva pentru vrânceni!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?