Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Managerul Mîndrilă s-a infectat mergând la muncă pentru a lupta cu epidemia de coronavirus, dar „nu vă fie frică, liberalii pică!”

Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon” din Focșani, Constantin Mîndrilă, a fost diagnosticat ca fiind infectat cu coronavirus. El a ținut să precizeze că se simte bine și nu are niciun fel de simptom. Mai mult, Mîndrilă spune că s-a autoizolat de familie în spital, de zece zile, și se ocupă de tot ceea ce înseamnă organizare și achiziționare de materiale și medicamente în bătălia cu coronavirusul.

Managerul Mîndrilă spune că a fost testat pentru coronavirus după ce o anchetă epidemiologică a stabilit că este contact direct cu o persoană infectată cu coronavirus. „De zece zile m-am autoizolat în spital pentru a-i proteja pe cei dragi și pentru a putea să mă ocup de tot ce înseamnă organizare și combatere a coronavirusului. Mai mult ca sigur că am contractat coronavirusul în spital. Chiar dacă am respectat cu strictețe regulile și am purtat echipamentul specific, permanent am interacționat cu cadrele medicale din spital. Având în vedere faptul că dintr-o anchetă epidemiologică efectuată la nivelul spitalui am fost stabilit contact direct, mi s-au recoltat probe și azi (joi – n.r.) am primit rezultatul de la Institutul Cantacuzino, rezultatul fiind pozitiv. În atare situație, am anunțat DSP Vrancea, care a anunțat Ministerul Sănătății, m-am prezentat imediat la Secția Boli Infecțioase – Triaj, unde mi s-a făcut examenul medical, mi s-a recoltat sânge pentru analize, urmând ca în funcție de rezultatul analizelor, șeful secției de boli infectioase să stabilească forma bolii – ușoară, medie sau gravă”, a precizat Constantin Mîndrilă.

Managerul Spitalului Județean a precizat că în conformitate cu procedurile medicale s-a autoizolat la un domiciliu ales, loc din care își îndeplinește în continuare atribuțiile manageriale. „În cazul în care medicul hotărăște că am o formă de boală în care trebuie obligatoriu să stau internat, voi anunța și mă voi interna la Secția de Boli Infecțioase. Mă simt bine, am o stare foarte bună, fără tuse sau alte simptome și, cum foarte mulți oameni sunt pozitivi asimptomatici sau au o formă ușoară, probabil că același diagnostic îl am și eu. Țin să menționez că respect întocmai autoizolarea și toate regulile medicale în acest caz. Permanent mă ocup de tot ce înseamnă lupta împotriva coronavirusului, în așa fel încât să depășim cu bine la nivel de județ pandemia”, a mai spus Constantin Mîndrilă.

Situația personală cu care se confruntă Mîndrilă a fost exploatată politic în cel mai josnic mod de liberali. Prin vocea senatorului Cătălin Toma, a fost făcut public un diagnostic care constituie secret medical. Asta deși secretomania stă la baza politicii peneliste în această perioadă, orice încercare a presei de a afla informații legate de evoluția situației generate de pandemia de coronavirus, fiind sortită eșecului. Vorbim, desigur, despre presa care nu este finanțată de PNL și care primește „pe surse”, informații care ajung la nivelul Prefecturii Vrancea. De ce ajung aceste informații în presa „galbenă”, iată o întrebare la care ar trebui să primim un răspuns.

Marian Oprișan: Nu vă fie frică, liberalii pică!

Președintele Consiliului Județean Vrancea a remis joi presei un comunicat în care răspunde, ”bărbaților” politici din PNL Vrancea, care se ascund în spatele Biroului de Presă și din această postură au săvârșit „mai multe infracțiuni și ticăloșenii”.

„Călcând în picioare legislația privind secretul medical, un senator PNL a comis o infracțiune când a dat publicității faptul că directorul Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din Focșani a fost diagnosticat pozitiv COVID-19. O infracțiune pentru care sper că va răspunde penal, așa cum ar fi normal într-un stat de drept.

Dar, pentru că nu era suficientă o infracțiune, au continuat cu ticăloșenia, cerându-i demisia celui care s-a infectat mergând la muncă pentru a lupta cu epidemia de coronavirus. Când senatorul și acolitul său Grindă stăteau în casă și cereau din spatele ecranelor de laptop fel de fel de măsuri elucubrante, directorul spitalului căuta bani și soluții pentru a asigura stocurile de echipamente de protecție necesare cadrelor medicale și cât mai multe ventilatoare pentru Secția ATI.

Dar, ticăloși din fire, și destul de limitați, liberalii au o singură placă! Demisia lui Costel Mândrilă. Au cerut demisia acestui om înainte de izbucnirea epidemiei, i-au cerut demisia în plină epidemie și îi cer demisia și acum, când omul s-a infectat muncind pentru binele comunității. O astfel de atitudine ține mai degrabă fie de un teritoriu de prin Absurdistan, fie de o boală patologică de care liberalii suferă în grup.

Pentru că vreau ca opinia publică să fie informată corect, țin să readuc în memoria celor care poate au uitat următoarele aspecte:

• Spitalul Județean ”Sfântul Pantelimon” Focșani este în subordinea Ministerului Sănătății, minister condus de PNL;

• În noiembrie 2019, Guvernul PNL ”a uitat” să dea 5 milioane lei către Spitalului Județean Focșani, așa cum era prognozat. Cu acești bani spitalul urma să cumpere echipamente pentru mai multe secții, dar liberalilor nu le-a păsat.

• Deși nu este în subordinea sa, Consiliul Județean Vrancea a alocat cei 5 milioane lei ”uitați” de Guvernul PNL, pentru că a înțeles care sunt nevoile spitalului

• Nici în 2020, când România se confruntă cu epidemia de coronavirus, Guvernul PNL nu a alocat bani spitalului.

• Tot Consiliul Județean Vrancea a fost cel care a alocat spitalului suma de 11 milioane lei pentru stoparea epidemiei de coronavirus, bani care au folosit la achiziționarea de echipamente de protecție și aparatură necesară;

• Directorul spitalului s-a infectat ca urmare a faptului că a fost la muncă;

• Faptul că senatorul PNL a dezvăluit identitatea directorului spitalului reprezintă o infracțiune și cer Parchetului Județean Vrancea să se autosesizeze în acest caz;

• Consiliul Județean Vrancea a cerut preluarea Spitalului de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani de la Ministerul Sănătății încă din luna noiembrie 2019 dar liberalii se opun acestui transfer fiindcă doresc să pună în funcția de director o domnișoară blondă care nu are nici o zi de experiență pe cartea de muncă;

• În timp ce în Focșani numărul de persoane diagnosticate COVID-19 crește, liberalii din Vrancea își numesc rudele și locțiitorii directori în funcțiile de conducere de la Direcția Silvică și ANAF Galați;

• În timpul Guvernului Boc, când actualul prefect era comisar-șef al Gărzii de Mediu Vrancea, în România au fost închise zeci de spitale!

Mai nou, am văzut că liberalii se declară un fel de fecioare neprihănite, ofensate că îi fac ticăloși. Domnișoarelor de pension, nu uitați că dumneavoastră ați lansat sloganul ”Muie PSD”, slogan rostit public, cu toată gura, de liderul dvs, Ludovic Orban la un miting electoral.

Eu nu umblu cu golănisme de genul acesta pentru că nu mă asociez cu toți interlopii, așa cum o faceți voi, dar nu ezit să vă spun că sunteți niște ticăloși, niște oameni fără suflet și fără minte, ghidați doar de interese meschine!

Pentru toate aceste lucruri, eu nu vă judec! O vor face cetățenii atunci când vor avea ocazia. Eu vă voi face plângeri penale. Voi face o plângere penală la Parchetul Județean Vrancea împotriva celor care au întocmit comunicatul de presă al PNL Vrancea și o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție împotriva senatorului care astăzi a lansat numai acuzații false împotriva mea. Liberalii vor da socoteală pentru toate acuzațiile nefondate, nu am nici un dubiu!

În final le transmit cetățenilor următorul mesaj: «Nu vă fie frică, liberalii pică!»”, se arată în comunicatul semnat de Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea.

ALDE Vrancea: Nu s-a văzut la nivelul Spitalului militar din Focșani, cum a fost gestionată epidemia?

Cu un tupeu de nedescris, din spatele ecranelor, liberalii cer conducere militară la Spitalul Județean Focșani. Într-un comunicat trimis joi de Biroul de presă ALDE Vrancea este remarcat faptul că zeci de cadre medicale au fost infectate la Spitalul Militar Focșani. Așadar sub conducere militară.

„Ipocrizia și infatuarea nu au limite la nivelul conducerii PNL Vrancea!                           Este de neimaginat unde poate duce dorința de putere! Pe toate planurile, PNL Vrancea acționează pentru a prelua managementul la Spitalul județean VRANCEA, și pentru că nu a găsit nicio breșă (nu trebuie să uităm circul făcut pe holurile spitalului de așa zișii membri ai Consiliului de administrație, numiți la ,,recomandare”, și care au și plecat când au văzut cât de mare este pălăria, și câtă responsabilitate este), acum solicită preluarea conducerii militare a spitalului. De ce? Nu s-a văzut la nivelul Spitalului militar din Focșani, cum a fost gestionată epidemia? Prin infectarea a cel puțin 20 de cadre medicale, asta din informațiile luate din presă, pentru că autoritățile care erau obligate să-și facă datoria, să informeze în mod corect și real numărul victimelor, a persoanelor izolate, carantinate, etc. nu au făcut-o, decât în urma presiunilor.

Punem o întrebare conducerii PNL Vrancea, care a fost motivarea de a solicita demisia dlui Mîndrilă și a dlui Oprișan? Spitalul nu este în subordinea Consiliului județean, dar, totuși, în ședința din luna martie, la propunerea președintelui Marian Oprișan, au fost alocate 11 milioane de lei. Ne întrebăm, dlui Flutur, care este membru marcant PNL și președinte de Consiliu Județean, i s-a cerut cumva demisia? Nu am auzit să fi plecat prin ,,demisia de onoare”, cunoscându-se situația extrem de gravă de la Spitalul Județean Suceava.

De ce Dl Mîndrilă să-și prezinte demisia, pentru că de cel puțin două săptămâni stă numai în spital, că a reușit să organizeze toată activitatea în așa fel încât toți medicii și pacienții să fie protejați? Dacă nu s-ar fi implicat, nu ar fi ajuns acum să fie infectat cu acest virus periculos. Rugăm conducerea PNL Vrancea să meargă și să vorbească cu medicii din spital, cu tot personalul, și atunci va înțelege cât de respectat este managerul spitalului pentru toată transformarea, în bine, a spitalului. Și mai punem o întrebare, unde este implicarea Directorului medical, care a fost numit de conducerea PNL?

Rugăm conducerea PNL, acum, când traversăm o perioadă atât de dificilă, să dea dovadă de mai multă responsabilitate și să pună preț pe interesul cetățeanului și nu pe interesul de partid”, se arată în comunicatul ALDE Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?