Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

SGA Vrancea eliberează în continuare avizele și autorizațiile de gospodărire a apelor. Amenzi pentru balastierele de pe Siret

Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea a prelungit suspendarea activității cu publicul la sediul din Focșani pe durata stării de urgenţă. Decizia a fost luată pentru reducerea riscului de răspândire a virusului COVID-19. Comunicarea se va realiza în continuare doar prin mijloace care nu implică un contact direct, respectiv prin e-mail, prin telefon, prin fax, prin servicii poștale sau de curierat, fiind menținute restricţiile cu privire la accesul in institutie a persoanelor ce nu sunt angajaţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea. „Precizăm că activitatea de reglementare din punct de vedere a gospodăririi apelor desfăşurată de Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea nu a fost afectată urmare măsurilor de urgenţă dispuse la nivel naţional şi judeţean, instituţia noastră eliberând avizele și autorizațiile de gospodărire a apelor solicitate de persoane fizice sau juridice în această perioadă. De asemenea, instituţia noastră a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea serviciilor esenţiale de gospodărire a apelor şi pregătirea intervenţiilor necesare în cazul situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii şi eventuale poluări accidentale ce pot apărea pe perioada stării de urgenţă în aria hidrografică a Sistemului de Gospodărire a Apelor Vrancea”, se arată în comunicatul SGA Vrancea.

În această perioadă, inspectorii SGA Vrancea au aplicat trei sancțiuni contravenționale, una pentru extragerea agregatelor minerale pe cursul râului Siret fără aviz/autorizaţie de gospodărire a apelor sau fără respectarea prevederilor acestora. Încă două sancțiuni au fost aplicate pentru neaducerea la îndeplinire, la termenele stabilite, a măsurilor dispuse anterior, precum şi a solicitărilor legale ale autorităţii publice centrale din domeniul apelor şi ale Administraţiei Naţionale „Apele Române”, tot pe cursul de apă al râului Siret. „Sistemul de Gospodărire a Apelor Vrancea a sesizat şi organele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni privind regimul de exploatare a agregatelor minerale pe cursul de apă al râului Siret, prevăzute de Legea apelor nr. 107/1996, respectiv Legea minelor nr. 85/2003, ambele cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?