Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Motociclismul în Vrancea, sport cu locație unică – Odobești!

”Am văzut că faceți un remember despre sportul vrâncean”, mi-a spus cu puțin timp în urmă, profesorul Georgian Mocanu, președintele onorific al Secției de motocros a ACS Odobești. ”Cred că veți scrie și despre noi!” Este adevărat că, în lipsa evenimentului sportiv care să genereze știrea de presă, fac în Monitorul de Vrancea un gen de aducere aminte, o trecere sui generis prin istoria sportului vrâncean cu serialele ”Sportivi de poveste ai Vrancei” și ”Antrenorul și opera lui”.

Din această istorie face parte și motociclismul, sport cu veche tradiție în Vrancea, întreruptă cu mult timp în urmă și reluată relativ recent, odată cu înființarea unei secții de profil la ACS Odobești, cu susținerea primarului Daniel Nicolaș. Se întâmpla la 4 aprilie 2018, când secția avea ca președinte onorific pe profesorul Georgian Mocanu și, ca vicepreședinte, pe pilotul de viteză Florin Bîrlădeanu. Dacă în cazul celorlalte ramuri sportive există secții sau echipe, de la copii la seniori, motociclismul are în Vrancea locație unică: Odobeștiul. S-a dovedit, de la înființarea secției până acum, că motocicliștii au fost foarte inspirați când au decis să obțină susținerea – și găzduirea – orașului dintre vii. O dovedesc rezultatele organizatorice și în concursuri ale sportivilor secției.

Secția de motociclism a ACS Odobești este inițiatoare și co-organizatoare a tradiționalei competiții de Enduro Cross ”Cupa Viilor Domnești” pentru motociclete și quard-uri și ATV-uri. Este un concurs care aduce în Vrancea, la Odobești, spectacolul special oferit privitorilor de acest sport. Președintele secției, Georgian Mocanu, spunea despre ”Cupa Viilor Domnești” că dincolo de întrecerea sportivă în sine, ca parte organizatoare dorește să promoveze zona viticolă iar vizitatorii Odobeștiului veniți la competiție, să cunosă frumusețile deosebite ale județului.

În concursurile interne și internaționale au ieșit în evidență prin prestațiile sportive și prin rezultate Florin Bîrlădeanu, Iulian Trifan, care au avut clasări pe primele locuri, echipa Enduro, George Patic, Nicușor Patic, Lică Mălureanu, Adrian Palade, Bogdam Bugu, Adrian Tîrîlă, Ion Marin, Cosmin Minculescu, Alexandru Tudor, Doru Pascu. Toți aceștia – și alți colegi ail or, sportivi remarcabili care vor aduce, su siguranță, rezultate de prestigiu unei secții care a fixat Odobeșiul pe harta motociclismului românesc. Singura din Vrancea și din această parte de țară!

Pentru 2020, motocicliștii de la ACS Odobești aveau obiective spectaculoase de atins în competiții! A trebuit să intre în pauză competițională ca toți sportivii din România. Este doar o amânare, pentru că obiectivele rămân, cum rămâne și dorința sportivilor de a la realize! În fotografiile pe care le-am primit de la Georgian Mocanu, îi puteți vedea la lucru, în concursuri pe motocicliștii de la Odobești – cu cască în curse pe traseele de concurs, fără cască în moment de relaxare ori pe podiumurile de premiere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?