Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Precizările Penitenciarului Focșani referitoare la faptul că un deținut a fost tratat pe 24 martie la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani

În vederea corectei informări a publicului, în contextul generat de suspendarea activității Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” din Focșani, unitate sanitară cu care Penitenciarul Focșani colaborează pe linia acordării asistenței medicale de specialitate pentru persoanele custodiate, precum și ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public, cu referire la existența unui potențial risc asociat angajaților unității sau persoanelor private de libertate, vă comunicăm:

Ultima prezentare a unei persoane private de libertate la unitatea spitalicească sus-menționată s-a realizat în data de 24.03.2020, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție impuse de actualul context epidemiologic (măști și mănuși de protecție, pentru persoana custodiată și personalul din escortă) .
De asemenea, în incinta unității spitalicești, conducerea persoanei private de libertate s-a realizat pe un itinerar separat, fiind evitată interacțiunea cu terțe persoane. Mai departe, prin respectarea planurilor de măsuri aplicabile la nivelul întregului sistem penitenciar, mijlocul de transport utilizat pentru prezentarea deținutului la spital a fost dezinfectat.
Subliniem că activitățile de dezinfectare a mijloacelor de transport deținuți, precum și a tuturor spațiilor existente la nivelul unității de detenție se realizează periodic și ori de câte ori este necesar.

În același context, precizăm că administrația Penitenciarului Focșani întreprinde demersuri și aplică măsuri cu caracter de prevenție încă de la finele lunii februarie, conform conduitei abordate de Administrația Națională a Penitenciarelor, și în considerarea hotărârilor factorilor decidenți în materia gestionării actualului context epidemiologic la nivel național.
Astfel, măsurile adoptate progresiv la nivelul sistemului penitenciar și cele impuse de Decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României susțin actualele politici publice de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și se raliază obligației sistemului administrației penitenciare de a desfășura și aplica toate activitățile și măsurile necesare în vederea asigurării protejării vieții, integrității corporale și sănătății persoanelor private de libertate aflate în custodie și, prin extensie, a tuturor cetățenilor (art. 15 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal).
Totodată, precizăm că, în prezent, în sistemul penitenciar nu sunt înregistrate cazuri de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2.

Cu deosebită considerație,

Comisar șef de poliție penitenciară Iuliana-Luciana GIURGEA
Director
Penitenciarul Focșani

Precizare de presă Penitenciarul Focșani,
26.03.2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?