Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

În Cârligele vor fi verificate zilnic cele 41 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu! Copiii nu mai au voie la spaţiile de joacă!

Ștefan Moscu, primarul comunei Cârligele a transmis vineri, locuitorilor comunei, următorul comunicat:

„Din păcate, traversăm cu toții o perioadă foarte grea, cu încercări noi pe care cu greu le-am fi putut imagina in urmă cu câteva luni.
Este timpul să fim solidari si responsabili cu viețile noastre și ale celor din jurul nostru.

Vă aduc la cunoștință că până astăzi, 20 Martie 2020 în comuna noastră avem 11 familii izolate la domiciliu, totalizând un număr de 41 de persoane.
În aceste familii, cel puțin 1 membru s-a întors recent din țări europene în care s-au înregistrat mii de cazuri de persoane infestate cu coronavirus.
Aceste familii sunt monitorizate și li s-a pus în vedere ce amenzi riscă dacă nu respectă cu strictețe indicațiile autorităților.

Haideți să contribuim fiecare dintre noi la rezolvarea acestei probleme care ar putea să ne afecteze dramatic cursul normal al vieții și să respectăm și noi ceea ce ni se tot spune zilnic: să amânăm deplasările, să avem grijă în ceea ce privește regulile de igienă!”

În acest context, Comitetul pentru Situații de Urgență al comunei Cârligele a luat mai multe măsuri pentru combaterea infectării cu coronavirus COVID-19, știut fiind faptul că virusul are o rată foarte mare de transmitere. Astfel, printre măsurile adoptate se află următoarele:

SEDINŢĂ COMITET LOCAL PT. SITUAŢII DE URGENŢĂ – MĂSURI ADOPTATE:


1. Persoanele care vin din zonele afectate de COVID-19 au obligaţia de a respecta perioada de izolare. Primăria comunei Cârligele se va ocupa de monitorizarea celor sosiţi pe raza comunei noastre si va ţine o evidenţă strictă a acestora;
2. Reprezentanţi ai Primăriei Cârligele împreună cu reprezentanţi ai Postului de Poliţie Cârligele vor efectua verificări zilnice la domiciliul celor aflaţi în autoizolare, iar acolo unde se va constata încălcarea obligaţiilor privind izolarea vor fi aplicate sancţiunile legale în vigoare;
3. Se vor dezinfecta în mod frecvent spaţiile publice de pe raza comunei Cârligele, prima activitate în acest sens având deja loc ieri, 19 martie 2020;
4. Se suspendă activitatea de consum a produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, organizate în cafenele, baruri sau alte localuri publice, în spaţiile destinate cu acest scop, din interiorul sau exteriorul locaţiei;
5. Se suspendă activitatea spaţiilor unde se desfăşoară jocurile de noroc;
6. Se suspendă toate activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc, de îngrijire personală realizate în spaţii închise. Se anuleaza activităţile care au fost solicitate a se desfăşura la Căminul Cultural Cârligele pe perioada stării de urgenţă.
7. Se interzice accesul în spaţiile de joacă pentru copii şi parcuri de pe raza Unităţii Administrativ Teritoriale ale comunei Cârligele pentru perioada în care este decretată Starea de Urgenţă în România.
8. Se interzice organizarea şi desfăşurarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spaţii deschise, iar pentru cele care presupun participarea a maximum 100 persoane, organizatorii sunt obligaţi să dispună măsuri care să asigure distanţa de minimum 1 m între participanţi.
9. Începând cu data de 23.03.2020 se suspendă activitatea cu publicul a compartimentelor din aparatul de specialitate al primarului comunei Cârligele, exceptând situaţiile deosebite pentru motive intemeiate (se primesc actele pentru înregistrarea naşterilor sau deceselor sau alte cazuri urgente), urmând ca documentele, adresele, petiţiile să fie comunicate autorităţii locale pe e-mail sau fax la următoarele adrese:
• E-mail : cirligeleprimaria@yahoo.com
• ☎️Fax: 0237/253200.
• Pe adresa de facebook a Primăriei Cârligele (utilizând aplicația ,, messenger,,)
• Persoanele din categoriile vulnerabile care nu dispun de mijloace de comunicare electronică sau persoanele care se află într-o situaţie a cărei problemă nu suferă amânare pot apela autoritatea publică locală la numarul de telefon: 0237/253000 sau la serviciul de permanenţă instituit la nivelul Primăriei comunei Cârligele, asigurat de către reprezentanţii SVSU Cârligele la numarul de telefon 0728.0143.69.
Documentele solicitate prin mijloacele de comunicare electronică vor fi soluţionate şi transmise în cel mai scurt timp posibil petentului în format electronic.

VĂ RUGĂM SĂ FIŢI RESPONSABILI ŞI PREVĂZĂTORI‼️
#StaiAcasă! #Aratăcăîţipasă!

sursă foto și text: Primăria Cârligele

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?