Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

VIDEO : Marian Oprişan, felicitat de vicepremierul Liviu Dragnea


   Toate drumurile naționale au fost redate traficului rutier, ultimele fiind DN 2N Bogza-Caiata-Dumbrăveni, ieri, la ora 19.45, și DN 23 B Măicănești-Ciorăști, la 20.45. Ieri seară, pe cinci sectoare de drum județean se acționa non-stop pentru deblocarea lor. Vineri, ninsoarea și viscolul au creat mari probleme pe drumurile din județ. Sute de mașini au blocat Bariera Mărășești de la ieșirea din Focșani și punctul Tișița. Vineri seara, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a verificat personal starea drumurilor din județ și a făcut tot posibilul pentru ca oamenii blocați să poată pleca spre case.

   Nouă drumuri naționale și zece sectoare de drum județean erau închise vineri seară din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic. În 48 de ore, toate drumurile naționale, dar și cinci sectoare de drum județean au fost redate circulației.
   Pe celelalte cinci sectoare de drum județean se acționa ieri seară pentru deblocare. Este vorba despre drumurile județene 202 F Bălești – Mihălceni, unde se acționa cu un încărcător, 202 E Sihlea-limită Jud. Buzău, 1 încărcător + 1 lamă, 204 E Haret-Panciu, Ciușlea-Doaga, 205 H Domnești-Păunești,1 autofreză, 205 E DN2-Å¢ifești-Clipicești și între Răchitosu-Ciușlea – 2 lame + 2 autofreze.
   Ieri, în sprijinul autorităților vrâncene au venit și două freze de la Neamț și Bacău, după ce frezele din dotarea Secției de Drumuri Naționale Vrancea s-au stricat în timpul intervențiilor pentru deszăpezire.
   La deschiderea drumurilor din județ au avut o contribuție majoră drumarii de la UMB Spedition și Sotirex Adjud.

   Printre drumurile închise vineri seară   s-a numărat și drumul european E85, pe sectorul Tișița – Adjud. Sute de mașini erau blocate în Bariera Mărășești de la ieșirea din Focșani către Garoafa, dar și în punctul Tișița. Oamenii erau disperați că nu pot ajunge la casele lor. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan a mers pe drumurile din județ pentru a vedea personal cum gestionează autoritățile situațiile generate de condițiile meteo. Pentru a debloca situația, șeful administrației județene i-a convocat în ședință operativă la Tișița pe șefii IPJ, Jandarmeriei, SDN Vrancea și pe Dorinel Umbrărescu, patronul societății UMB Spedition, societate care se ocupă de deszăpezirea DN 2 E85 pe raza județului Vrancea.
   Marian Oprișan a solicitat ca două baterii de utilaje de deszăpezire să înlăture zăpada de pe carosabil pe sectorul de drum Tișița-Adjud pentru a debloca traficul către județele din Moldova, lucru care s-a întâmplat în mai puțin de o oră. Ulterior, sub escorta polițiștilor de la Serviciul  Poliției Rutiere, câteva sute de autoturisme și camioane până la 7.5 tone au plecat spre Adjud și mai departe spre destinațiile pe care le aveau. Tot cu sprijinul Poliției și Jandarmeriei alte câteva sute de mașini au fost aduse din zona munici-piului Adjud, la Focșani. Oamenii blocați în nămeți i-au mulțumit președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, pentru că i-a ajutat, dar au susținut că nu e normal ca cei care se ocupă de administrarea drumurilor naționale să-și facă treaba doar dacă sunt coordonați de șeful administrației județene. După ce oamenii au fost lăsați să plece, drumul național 85 a fost din nou închis până sâmbătă, din cauza vântului puternic care viscolea zăpada. Tot la intervenția lui Marian Oprișan, două baterii de utilaje au deblocat drumul spre Tecuci.

Cursurile se vor desfășura normal astăzi

   În cursul zilei de sâmbătă, autoritățile au făcut tot posibilul să deblocheze drumul european, lucru care s-a și întâmplat până la orele prânzului, dar și drumul național 24 Tișița-limita cu județul Galați, pentru ca oamenii care au stat la Tișița aproape 24 de ore să poată pleca acasă. În cursul aceleiași zile au fost deblocate și drumurile naționale 23 Focșani – Nănești și 2M Focșani – Odobești. Ieri dimineață, drumul național 2L Tișița – Panciu a fost redat traficului, iar spre seară s-a reușit deblocarea altor drumuri naționale, respectiv 23 A Focșani – Ciorăști și 11 A Adjudul Vechi – Podu Turcului. Ultimele deblocate au fost DN 2N Bogza-Caiata-Dumbrăveni, la ora 19.45, și DN 23 B Măicănești-Ciorăști, la 20.45.
   Prefectul județului Vrancea, Cătălin Kanty Popescu, a declarat ieri, că „pentru ziua de luni (astăzi-n.r) toate școlile din județ vor fi deschise, iar navetiștii nu vor întâmpina pro-bleme cu deplasarea spre locul de muncă. Dacă vor interveni modificări le vom anunța în timp operativ”.

Comandament de iarnă

   Viceprim-ministrul Liviu Dragnea a convocat ieri seară un Comandament de iarnă, cerându-le reprezentanților autorităților județene să facă o prioritate din curățarea drumurilor și aducerea lor la o stare foarte bună a circulației. Vicepremierul Dragnea a declarat aseară că la acest episod de iarnă s-a intervenit foarte bine și nu au mai existat oameni blocați în nămeți și nici situații critice, ca anul trecut. Liviu Dragnea a precizat că acest lucru s-a datorat intervenției unor oameni bine pregătiți din administrațiile județene, dându-l ca exemplu pe președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. „Åžtiu că s-a intervenit foarte bine, iar acțiunile de intervenție și deblocare a traficului pe perioada de viscol și ninsori abundente s-au desfășurat așa cum trebuie. Åžtiu de implicarea domnului Marian Oprișan, președintele Consiliului Județean Vrancea, care a acționat foarte bine alături de prefectul Cătălin Popescu și împreună cu prefecții din județele Galați, Buzău, Bacău și Vaslui au reușit să fluidizeze traficul, iar atunci când s-a dat drumul la TIR-uri nu s-au creat blocajele care existau în trecut”, a afirmat Liviu Dragnea.
   La rândul său, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a ținut să mulțumească Guvernului, premierului Victor Ponta și viceprim-ministrului Liviu Dragnea, pentru modul în care s-a acționat pentru înlăturarea efectelor viscolului puternic și ninsorilor abundente care au căzut în ultimele zile. Marian Oprișan a subliniat că este pentru prima oară când CNADNR a acționat așa cum este normal. „Vreau să mulțumesc Guvernului României, dumneavoastră personal, pentru că am fost actorii care am scris cronica acestui viscol foarte puternic, cum rar s-a mai văzut pe teritoriul României. Felicit toți drumarii și pot să spun că este pentru prima oară când Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale merge în direcția bună. Încă o dată îi felicit pe toți cei care s-au implicat și au făcut tot ce se putea pentru ca viața românilor să nu se afle în pericol”, a precizat președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

Nu am scăpat de ninsori și viscol

   Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că activitățile de deszăpezire au decurs normal, iar „munca tuturor a făcut ca lucrurile să meargă bine”. „Trebuie în permanență să acționați la fel pentru că este obligația dumneavoastră și nu un hatâr pe care îl faceți cuiva. Cetățenii au simțit că se poate acționa pentru ca activitățile să decurgă normal”, a spus Liviu Dragnea.
   Prefectul Cătălin Popescu le-a mulțumit șefilor de instituții pentru modul cum au acționat, dar a avertizat că în perioada următoare este posibil să mai existe episoade cu viscol și ninsori puternice. „Mă bucur că am reușit să facem în așa fel încât din punct de vedere al pericolului să îl înlăturăm aproape complet. Odihniți-vă, pregătiți-vă pentru următoarea intervenție”, a afirmat prefectul Cătălin Popescu.

Mai multă ordine și disciplină în trafic

   Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, le-a mulțumit tuturor celor implicați în acțiunile de înlăturare a efectelor viscolului puternic și căderilor abundente de zăpadă.  „Vreau să vă mulțumesc și eu în numele și în interesul cetățenilor județului Vrancea, tuturor instituțiilor implicate, domnului prefect. S-a văzut foarte clar de această dată că numai colaborarea și solidaritatea pot rezolva astfel de probleme.Vă spun cu satisfacție că împreună am reușit acest lucru și sunt foarte bucuros că reacțiile cetățenilor din județul Vrancea încep să fie din ce în ce mai bune. S-a văzut că se poate”, a afirmat Marian Oprișan.
   Åžeful administrației județene a adăugat că trebuie făcută o analiză și modificată legislația în așa fel încât ordinea să poată fi păstrată atunci când sunt intemperii. „Cred că acum ar trebui făcută o analiză scurtă, ne trebuie mai multă pază pe drumurile naționale și europene, dispozitive care să nu mai permită șoferilor să circule pe acele drumuri afectate de viscol, pentru că ce am văzut în trafic în aceste zile este în afara oricărei logici. Sunt șoferi care nu au nici cel mai mic simț al responsabilității și atunci va trebui să îi responsabilizăm. De aceea, vom propune celor care au drept de inițiativă legislativă să modificăm legislația în așa fel încât să păstrăm în timpul unor asemenea intemperii, ordinea și disciplina, pentru că este bine să fie ordine și disciplină, pentru a nu avea nici probleme, nici pierderi materiale și nici pierderi de vieți omenești”, a precizat Marian Oprișan.

10 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?