Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă

Contrar declarației facute astăzi de președintele Klaus Iohannis, conform căreia persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea tot timpul acasă, premierul Ludovic Orban a anunțat în această seară că va exista un interval orar în care acestea vor putea ieși la cumpărături.

Conform Agerpres , Ludovic Orban a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că va exista un interval orar în care persoanele în vârstă de peste 65 de ani vor putea ieşi din casă pentru a se putea aproviziona cu produsele necesare: „Va exista un interval orar în care pensionarii se vor putea deplasa. Chiar ne impunem, ca obiectiv, să le asigurăm servirea aproape exclusivă în magazinele alimentare, în farmacii, pentru persoanele de peste 65 de ani, astfel încât să nu interacţioneze cu alţi cetăţeni, pentru a-şi cumpăra ceea ce au nevoie pentru traiul zilnic. De asemenea, se pot deplasa ca să facă o plimbare. Deci, modul în care a fost prezentată această măsură nu este corect”, a declarat el.

Orban a menţionat că ministrul Afacerilor Interne urmează să prezinte conţinutul ordonanţei, clarificând situaţia.

Președintele Klaus Iohannis declarase astăzi în conferința de presă de la Palatul Cotroceni că  „Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani și este evident că avem nevoie de măsuri speciale și de restricții. Pentru a le proteja, se vor introduce restricții speciale în sensul că vor trebui în interesul lor să stea practic tot timpul acasă”.

foto: observator.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?