Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ANUNȚ: Comisiile de expertiză medicală a pensionarilor de invaliditate SUSPENDATE

Începând de luni, activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate a fost suspendată. Măsura a fost luată la nivelul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) în scopul prevenirii răspândirii noului COVID-19.
Reprezentanții Casei Județene de Pensii (CJP) Vrancea dau asigurări că această masură NU va afecta exeprtizarea dosarelor noi de invaliditate, prelungirea concediilor medicale sau eliberarea certificatelor medicale.
      ,,Din motive de siguranță medicală, legate de prevenirea răspândirii și infectării cu COVID-19, Casa Națională de Pensii Publice a dispus ca activitatea de revizuire medicală a pensionarilor de invaliditate va fi suspendată începând cu data de 16.03.2020, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii.
      Măsura are în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr. 6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind măsurile suplimentare de combatere a noului Coronavirus, Ordinul ministrului muncii și protecției sociale nr. 592/11.03.2020, precum și faptul că în spitale s-a instaurat carantina, iar pensionarii de invaliditate care trebuie expertizați nu pot beneficia de analize medicale și investigații necesare evaluării medicale.
       În aceste condiții, asigurăm pe toți pensionarii de invaliditate că plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată.
        Totodată, menționăm în mod expres că, NU fac obiectul acestei măsuri următorele activități, și anume: 
• activitatea de expertizare a dosarelor noi de invaliditate;
• avizarea prelungirilor concediilor medicale;
• eliberarea certificatelor medicale conform Legii nr. 416/2001. 
       Vă mulțumim pentru înțelegere și colaborare!”, se arată în comunicatul trimis de Iaru Bogdan Constantin, purtătorul de cuvânt al CJP Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?