Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672
Ediția: Miercuri 17 iulie 2024 Nr. 6672

Polițiștii de la „Crimă organizată” au percheziţionat casele comercianţilor de ţigări de contrabandă; trei bărbaţi au fost reţinuţi după un flagrant

Trei bărbaţi bănuiţi că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, specializat în contrabanda cu ţigări, au fost reţinuţi după o acţiune a politiştilor de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea, sub coordonarea procurorilor DIICOT, Biroul Teritorial Vrancea.

Reţinerile au fost făcute ieri, zi în care s-au făcut şi 12 percheziţii, dintre care şase numai în Focşani. În timpul percheziţiilor, politiştii au ridicat peste 170 de pachete cu ţigări, dispozitive folosite la fabricarea acestora, peste 18.000 lei, câteva sute de euro, dar şi lire sterline. De asemenea, au fost ridicate şi 15 telefoane mobile care vor fi supuse unor percheziţii informatice. Celelalte şase pecrcheziţii au vizat locaţii din Buzău (5) şi Bârlad (1).

Anterior efectuării celor 12 percheziţii, mai exact în seara zilei de 12 februarie a.c., politiştii de la Crimă Organizată Vrancea au prins în flagrant un cetăţean moldovean, care a şi fost reţinut în dosar, în timp ce vindea altor doi cetăţeni din Galaţi 110 cartuşe cu ţigări de contrabandă, contra sumei de 7.300 lei. Contrabandiştii sunt în atenţia poliţiştilor din anul 2019, iar la audieri au ajuns 15 persoane.

La data de 13 februarie a.c., polițiștii Serviciului de combatere a criminalității organizate din Vrancea, Galați, Buzău și Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea, au efectuat 12 percheziții domiciliare, în județele Vrancea, Buzău și Vaslui, în cadrul unui dosar de contrabandă cu țigări. În urma perchezițiilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor 176 de pachete de țigări, tutun vrac, două cutii cu tuburi de țigarete, dispozitive de fabricat țigări, 18.300 de lei, 650 de euro, 80 de lire sterline, precum și 15 telefoane mobile.

La data de 12 februarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea au surprins în flagrant delict, în județul Galați, trei bărbați, de 44, 48, respectiv 49 de ani, care ar fi vândut 1.100 de pachete de țigări, pentru suma de 7.300 de lei. În urma probatoriului administrat în cauză, față de cei 3 a fost dispusă măsura reținerii.

În fapt, din anul 2019, un bărbat din Republica Moldova, împreună cu alți 5 bărbați și două femei, ar fi constituit un grup infracțional organizat, specializat în comercializarea pe teritoriul României a țigărilor aduse din Republica Moldova, fără a plăti accize și aducând astfel un prejudiciu bugetului statului. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale a acestora. Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.

Tot ieri, bărbaţii acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări, respectiv V.A., N.I. şi F.B., primul cetăţean moldovean, au fost şi prezentaţi magistraţilor de la Tribunalul Vrancea cu propunere de arestare preventivă. Până ieri, la ora 18.30, instanţa nu luase o decizie în cazul lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?