Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Magistrații gălățeni îi contrazic pe cei vrânceni în cazul Năstase Chivu


    Năstase Chivu, fostul consilier local PP-DD de la Urechești, acuzat de lovituri cauzatoare de moarte, nu va pleca acasă pe data de 2 ianuarie 2015, așa cum au decis magistrații Tribunalului Vrancea, care l-au plasat în arest la domiciliu. După soluția dată de magistrații vrânceni, procurorii au făcut contestație, care s-a judecat ieri, la Curtea de Apel Galați. Magistrații gălățeni au admis contestația procurorilor și au prelungit măsura arestului preventiv. Este pentru a doua oară când magistrații vrânceni au o părere și cei gălățeni alta în cazul lui Năstase Chivu. Contestație a făcut și celălalt inculpat, Alin Bogdan Tache, pe care magistrații vrânceni l-au menținut în arest. În cazul său contestația a fost respinsă.  „Admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea împotriva încheierii de ședință din 19.12.2014 a Tribunalului Vrancea, dosar 3208/91/2014. Desființează în parte încheierea de ședință contestată și-n rejudecare: înlătură dispozițiile referitoare la înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu în privința inculpatului Chivu Năstase, precum și sintagma „ca fiind rămasă fără obiect” din paragraful ulterior, privitoare la același inculpat și sintagma „în parte” din primul alineat. Dispune prelungirea măsurii arestării preventive cu încă 30 zile de la 02.01.2015 până la 31.01.2015 inclusiv, în privința inculpatului Chivu Năstase. Menține celelalte dispoziții ale încheierii de ședință contestate. Respinge ca nefondată contestația formulată de inculpatul Tache Bogdan – Alin împotriva încheierii de ședință din 19.12.2014 a Tribunalului Vrancea, dosar 3208/91/2014. Onorariul apărătorului din oficiu, în sumă de 200 lei, se va vira către Baroul Galați din fondurile Ministerului Justiției (avocat Văduva Costel). Obligă pe inculpatul – contestator Tache Bogdan – Alin la plata sumei de 160 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în camera de consiliu, azi 29.12.2014″, se arată în soluția instanței gălățene. 
    Reamintim că înainte de sărbători, magistrații Tribunalului Vrancea au discutat cererea procurorilor de prelungire a măsurii arestării preventive pentru Năstase Chivu și finul său, Alin Bogdan Tache, pe care au admis-o în parte. Astfel, pe Chivu l-au plasat în arest la domiciliu, iar pe Tache l-au menținut în arestul IPJ Vrancea. Decizia a fost contestată.
    Tache și cel care trebuia să-i fie naș, Năstase Chivu, au fost arestați preventiv pe 5 august de magistrații Tribunalului Vrancea. În timp ce Năstase Chivu a negat încă de la început comiterea faptei, anchetatorii au susținut că victima a fost lovită cu pumnii și picioarele atât de acesta cât și de Bogdan Alin Tache. Acesta din urmă a recunoscut la un moment dat că victima a fost bătută, dar nu de el, ci de Chivu.
Victima, Costel Cucută, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Focșani în seara zilei de 22 iulie. La câteva zile după ce a fost operat, a intrat în comă, iar în dimineața zilei de 31 iulie a decedat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?