Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Handbal, Liga Națională – Meci greu, victorie meritată a gazdelor!

* CSM Focșani 2007 – HC Buzău 25-21 (14-11)

Formații:

CSM Focșani 2007 : Marocico, Cloșcă – Cozorici, Popovici, Miroiu –6, Hrimiuc – 1, Mocanu – 4, Țuțu, Rață – 2, Nuțu, Marijanac – 5, Eros – 1, Gramatic, Sladic – 5, Mănescu – 1.

HC Buzău 2012: Manole, Tălmaciu – 1, Nasrati – 3, Dumitrana – 3, Crăciunescu, Șania – 2, Scarlat, Mironescu – 2, Chircă – 4, Roșca – 1, Grasu – 1, Ionescu, Stroe – 1, Alexandru, Fabacary – 3, Anton – 1.

Echipa de handbal seniori a CSM Focșani 2007 a început cu victorie partea a doua a campionatului Ligii Naționale. Joi, 30 ianuarie, de la 18:30, focșănenii au jucat runda a 15-a, în Sala Polivalentă, cu buzoienii de la HC 2012 și au câștigat cu 25-21, după ce la pauză aveau un avans de trei puncte, 14-11. A fost o dispută aspră, așa cum sunt în mod obișnuit partidele dintre cele două formații, tranșată în favoarea echipei mai bune, așa cum s-a văzut și în teren și așa cum arată și clasamentul Ligii. Gazdele au condus, practic, tot timpul, după cele câteva egalități urmând avantaj pentru focșăneni. Diferența de scor a variat între unul și șase goluri, așa cum era în minutul 37 urmată de trei reușite consecutive ale oaspeților. În minutul 54, ecartul era de cinci goluri, 23-18, dar în minutul 57, buzoienii se apropiaseră la două goluri, 23-21. A fost ultima zvâcnire productivă a oaspeților care au risipit apoi două atacuri, fiecare urmat de câte un gol al lui Miroiu care a închis scorul pe sunetul de final al sirenei!

Pentru CSM 2007 a fost o victorie mai mult decât necesară. Iar jucătorii antrenați de Dalibor Cutura nu au slăbit ritmul de la început până la sfârșit – în scurte perioade, fără folos – pentru a nu da oaspeților ocazia să se apropie până la limita la care să devină foarte periculoși! Echipa a jucat bine și în atac și în apărare și, în afara celor trei puncte a terminat meciul cu un moral bun, poziție de pe care pot aborda la victorie și meciul de duminică, de la Vaslui. Jocul câștigat cu HC Buzău le-a permis focșănenilor să urce la 22 numărul punctelor, la egalitate cu Dunărea Călărași, la un punct distanță de Politehnica Timișoara și la două, de Dobrogea Sud Constanța. În urma rezultatelor din etapa a 15-a, clasamentul s-a strâns, în zona locurilor 6-9 echipele fiind distanțate pe plaja a patru puncte!

Marea surpriză a etapei – dacă mai pot fi surprize într-un campionat foarte echilibrat, o constituie victoria Reșiței la Bacău, în fața unei candidate la un loc în play-off! Într-un asemenea context, victoria de joi seara a focșănenilor în meciul cu buzoienii capătă o relevanță în plus decât o are în sine.

După meci, la declarațiile de presă pentru site-ul FRH.ro, antrenorul Dalibor Cutura regreta că echipa sa nu a câștigat la 5-6 goluri diferență, evdenția calitatea defensivei, care a primit doar 21 de goluri, dar cerea ca jucătorii să arate mai mult ”respect pentru fiecare atac, pentru fiecare minge!” ”Avem nevoie acum sa recuperăm cât mai putem și să atingem obiectivul propus și de club și de noi, play-off-ul”, a conchis antrenorul focșănenilor.

Iar Ilija Sladic a spus că play-off-ul este obiectivul care ”este în mintea noastră în fiecare zi, în fiecare noapte”, și ”așa trebuie să fie!” De observat că antrenor și jucători sunt deciși să joace pentru a termina campionatul pe loc de play-off! Pentru aceasta este nevoie de victorie și duminică, la Vaslui, în meciul care va începe la ora 18:00 și va fi condus de clujenii Sebastian Mîrza și Cristian Nedelea iar observator va fi Viorel Dobre, din București.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?