Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Plata defalcată a TVA se abrogă de la 1 februarie

Firmele vrâncene trebuie să fie atente la contul de TVA pentru că plata defalcată a TVA se abrogă de la 1 februrie. Reprezentanții Administrației Județene a Finanțelor Publice Vrancea arată că, până la data de 1 februarie, contul de TVA poate fi executat silit de orice creditor, indiferent de natura creanţei. Ulterior, în termen de 10 zile de la data de 1 februarie, unităţile Trezoreriei Statului vor transfera automat, fără nicio formalitate prealabilă în raport cu titularul contului, disponibilul existent în soldul conturilor de TVA în contul de disponibil al titularului deschis la aceeaşi unitate a Trezoreriei Statului .

În termen de 10 zile de la data de 01 februarie 2020, contribuabilii care au aplicat mecanismul plăţii defalcate a TVA şi nu au deschis cont la Trezoreria Statului vor comunica unității Trezoreriei Statului numărul contului curent deschis la o instituţie de credit în care se transferă sumele respective, precizează AJFP Vrancea.

De asemenea, finanțiștii reamintesc persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, care au utilizat trimestrul ca perioadă fiscală în anul precedent, care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri și care nu au depășit plafonul de 100.000 euro, adică 477930 lei, că au obligaţia depunerii până la data de 27 ianuarie 2020 a Declarației privind cifra de afaceri în cazul persoanelor impozabile pentru care perioada fiscală este trimestrul calendaristic și care nu au efectuat achiziții intracomunitare de bunuri în anul precedent – Formularul 094. Echivalentul în lei al plafonului de 100.000 euro, se determină pe baza cursului de schimb valutar comunicat de Banca Națională a României, valabil pentru data de 31 decembrie a anului precedent.

Sursa Foto: Radio Resita

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?