Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

GALERIE FOTO: De Ziua Unirii Principatelor, sportivii au fost ”uniți în cuget și simțiri!”

Ziua de 24 ianuarie a fost sărbătorită de elevii Liceului cu Program Sportiv din Focșani, împreună cu conducerea liceului și cadrele didactice, printr-o serie de manifestări cultural artistice și sportive, așa cum mi-a relatat directorul adjunct, profesorul Ionel Agrigoroaiei. La ora 10, în curtea interioară a liceului, elevi de gimnaziu, coordonați de profesoara Ionela Ilie, au interpretat sceneta artistică ”Moș Ion Roată și Unirea”, după care alți elevi au susținut un recital de poezii patriotice sub îndrumarea profesoarelor Ștefania Cutinică și Tatiana Solomon, a fost făcută o prezentare de carte și vernisată o expoziție de fotografii specifice evenimentului, sub îngrijirea profesoarei Antoaneta Crîngasu.

Concomitent, în Sala de sport a Liceului cu Program sportiv, dar și în Sala Colegiului Tehnic Edmond Nicolau, elevii sportivi de la Colegiul Economic Mihai Kogălniceanu, Liceul de Arte Gheorghe Tattarescu, Liceul Pedagogic Spiru Haret, LPS și Colegiul Tehnic Edmond Nicolau au onorat Ziua Unirii prin competiții de rugby S mixt, băieți și fete, și de baschet. Întrecerile sportive au fost precedate de intonarea Imnului de Stat al României, de o scurtă prezentare a semnificației Zilei de 24 ianuarie, făcută de profesorul Ionel Ambrozie, și de Hora Unirii în care s-au prins elevi și profesori.

Evenimentul din cele două săli de sport, coordonat de profesorul Ionel Ambrozie, cu sprijinul profesorilor Romeo Păun și Cătălin Dondoi, a fost organizat de Liceul cu Program Sportiv și Colegiul Tehnic Edmond Nicolau, la manifestare fiind prezenți reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, ai celor două unități de învățământ, profesorii de sport care au avut echipe în competiție. Întrecerile sportive au fost foarte disputate, spectaculoase. Au fost câștigători la ambele discipline, dar nu clasamentele au contat, ci maniera deosebită în care elevii sportivi ai marcat unul dintre momentele esențiale ale istoriei poporului român!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?