Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

FOTO: Polițiștii au acționat azi alături de voluntari pentru stingerea incendiului de la Gura Caliței

Astăzi 23 ianuarie a.c, ora 13:40, am fost sesizați de un bărbat din comuna Gura Caliței cu privire la faptul că în extravilanul satului Bălănești, comuna Gura Caliței a izbucnit un incendiu de vegetație uscată, care din cauza condițiilor meteo, respectiv rafale puternice de vânt, se putea propaga foarte repede.
In acest sens polițiștii din Gugești și Sihlea s-au deplasat la fața locului însoțiți de un reprezentant al Serviciul de Voluntariat pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Gura Caliței, ocazie cu care au constatat faptul că focul se extindea rapid către locuințele aflate în proximitatea extravilanului din satul Bălești.
Având în vedere terenul accidentat și imposibilitatea autospecialelor de pompieri de a pătrunde către zonele afectate, polițiștii nu au ezitat să se implice activ și să acorde sprijin nemijlocit alături de voluntarii din cadrul comunității și de reprezentanți ai SVSU Gura Caliței, în scopul localizării, lichidării și evitării propagării incendiului.
După aproximativ trei ore de la momentul sesizării s-a reușit stingerea incendiului, în total arzând vegetația uscată de pe o suprafață de circa 10-20 hectare, fără a fi însă inregistrate victime sau alte pagube materiale.
Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea le adresează felicitări polițiștilor pentru devotamentul de care au dat dovadă și de modul în care au acționat.

Comunicat IPJ Vrancea, 23 ianuarie 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?