Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud, participanți la Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică, la Voroneţ

În perioada 6 – 10 ianuarie 2020, la Voroneţ, s-a desfășurat Tabăra Naţională de Fizică, Astronomie şi Astrofizică „Marin Dacian Bica”, eveniment la care au participat 20 de elevi din clasele a VI-a şi a VIII-a, de la Școala Gimnazială „Mihail Armencea” din Adjud. Elevi din toată ţara, pasionaţi de „microbul” ştiinţei, profesori şi universitari din Suceava şi din ţară, olimpici cu o vastă experienţă în competiţiile din domeniu, mentori, voluntari, mai simplu spus, iubitori ai spaţiului cosmic şi ai disciplinelor exacte au luat parte în cadrul acestei tabere ce este cuprinsă în calendarul activităţilor Comisiei Naționale a României pentru UNESCO şi a fost organizată sub egida Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Scopul acestei tabere a fost de a organiza cursuri de astronomie şi astrofizică atât pentru iniţiere, cât şi pentru performanţă. Elevii Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud au participat la următoarele atelierele organizate în tabără: astroclub, prejuniori începători, prejuniori avansaţi, junior începători și junior avansaţi. Conform informațiilor transmise de profesorul Cristinel Severin, în cadrul taberei au fost organizate două competiţii: Concursul Național de Fizică ,,MARIN DACIAN BICA” şi Concursul Național de Astronomie şi Astrofizică ,,MARIN DACIAN BICA”, mentori fiind olimpici internaţionali şi elevi recunoscuţi pe plan naţional. Au participat şi au ţinut cursuri profesori reputaţi din domeniu, cu experienţă şi rezultate deosebite. „Elevii noștri au participat pentru a doua oară la acest concurs, dar şi la cursuri de astronomie şi astrofizică, atât pentru iniţiere, cât şi pentru performanţă, precum şi la seri de observaţii astronomice, cu ajutorul telescoapelor şi lunetelor. Tabăra este organizată pentru pregătirea elevilor pentru olimpiade şi concursuri, prin rezolvări de probleme deosebite, precum şi realizarea unor lucrări de laborator, la disciplina fizică” ne-a transmis organizatorul elevilor de la Școala Gimnazială „Mihail Armencea”, profesorul Cristinel Severin.

Fiind vacanță, în tabără au fost organizate în fiecare zi și activități de relaxare: copiii au participant la o activitate desfășurată la Observatorul Astronomic Suceava, au vizitat expoziţii şi au participat la activităţi recreative (săniuş, schi, drumeţii, vizite la diferite mănăstiri) și alte obiective turistice.

„Elevii unității noastre de învățământ au obținut 7 premii I, 4 premii II, 1 premiu III și 5 mențiuni. S-a dorit, astfel, să fie încurajați cât mai mulți elevi sau preșcolari să devină pasionați de aceaste discipline foarte frumoase, Astronomia și Astrofizica” a afirmat profesoara Elena Năstac, directoarea Școlii Gimnaziale „Mihail Armencea” din Adjud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?