Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Fraţii suspectaţi că au OMORÂT o femeie la Cîmpineanca, lăsaţi LIBERI

Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au luat ieri o decizie surprinzătoare în cazul fraţilor din Vaslui, care la jumătatea lunii decembrie a anului trecut ar fi ucis o femeie la Cîmpineanca. După arestare, tinerii au contestat măsura şi astfel dosarul lor a ajuns la Curtea de Apel Galaţi. Urmarea a analizării dosarului, magistraţii au decis că cei doi nu trebuie să stea în arest pentru infracţiunea de omor pe care ar fi comis-o, putând fi cercetaţi sub control judiciar. Fraţii au câteva restricţii printre care şi aceea de a nu pleca din localitatea de domiciliu, respectiv Iana, judeţul Vaslui. „Admite contestaţiile formulate de inculpaţii R (…) V (…)şi R (…) M (…). Desfiinţează în parte încheierea din 23.12.2019 pronunţată în dosarul nr. 2161/91/2019 al Tribunalului Vrancea, şi în rejudecare. Respinge propunerea formulată de Parchetul de pe Tribunalul Vrancea privind arestarea preventivă a inculpaţilor R (…)V (…) şi R (…) M (…). În baza art. 227 al. 2 Cod pr. penală dispune luarea faţă de inculpaţii (…) cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 al. 1 Cod penal a măsurii controlului judiciar pe o durată de 30 de zile, de la data de 09.01.2020 până la data de 07.02.2020 inclusiv. În baza art. 215 al.1 Cod pr. penală impune respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa (Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui), conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi; În baza art. 215 al. 2 Cod pr. penală pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a comunei Iana, jud. Vaslui, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar; b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu martorii din cauză; c) să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă. (…). Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi 09.01.2020”, au hotărât judecătorii gălăţeni.

Fraţii, bănuiţi că au bătut şi sugrumat o femeie

Fraţii ar fi comis crima în data de 15 decembrie 2019, trupul neînsufleţit al femeii de 70 de ani, fiind găsit pe data de 20. Potrivit informaţiilor primite atunci de la anchetatori, victima şi fraţii s-ar fi întâlnit în după-amiaza zilei de 15 decembrie la un magazin de pe raza comunei Cîmpineanca. Tinerii ar fi intrat în discuţie cu femeia şi, printre altele, i-au propus să o conducă până acasă, imobilul în care ea locuia fiind situat în drumul spre o fermă la care ei munceau. Femeia i-ar fi refuzat, iar cei doi au plecat. După aproximativ 20 de minute a plecat de la magazin şi victima, iar când a ajuns la baraca la care locuia i-ar fi găsit pe cei doi care o aşteptau. Fraţii i-ar fi propus femeii să întreţină relaţii sexuale cu ei şi pentru că au fost refuzaţi ar fi lovit-o cu pumnii şi picioarele. Surse oficiale spuneau atunci că victima ar fi reuşit să iasă din baracă cu intenţia de a fugi, dar nu a reuşit să scape de furia celor doi, care ar fi urmărit-o şi ar fi continuat să o lovească. Aceleaşi surse mai spuneau că victima a fost şi sugrumată, după cum au arătat concluziile preliminare ale medicilor legişti care au efectuat necropsia.

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit câteva zile mai târziu, pe un teren viran, în apropierea barăcii în care ea locuia şi prezenta urme de violenţă. Anchetatorii au început imediat verificările, iar la câteva zile distanţă au ajuns la cei doi fraţi pe care i-au adus la Focşani, la audieri. Potrivit aceloraşi surse oficiale, unul dintre ei ar fi recunoscut fapta, celălalt nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?