Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

GALERIE FOTO: Jumătăți de porc pentru premianții de la „Ziua Porcului Ignat”

Grupul Premium Porc a oferit nouă jumătăți de porc la cea de-a șasea ediție a evenimentului „Ziua Porcului Ignat” organizată, sâmbătă, în Piața Unirii. Cei nouă câștigători ai premiilor de la Premium Porc sunt Rică Ungureanu, Toia George, Gheba Liviu Miguel, Cicu Andreia Mădălina, Rogozan Lăcrămioara, Ancuța Claudiu Gabriel, Popa Neculai, George Toel, Andronache Dorin.

Ca în fiecare an, organizatorii de la Premium Porc au pregătit peste o tonă de tochitupomana porcului, dar și șorici delicios, mămăliguță, vin fiert iar pentru cei care au ținut post a fost oferită fasole la ceaun. Mâncarea a fost pregătită de Liviu Bosnea și bucătarii de la Frăția Ceaunelor. Invitați speciali au fost membrii Asociației Geto Dacii din Moldova. Atmosfera a fost asigurată de artiști vrânceni. Au participat micii artiști de la ansamblul „Comoara Vrancei” de la Năruja, care a prezentat datini și obiceiuri de iarnă, precum și dansuri tradiționale vrâncene: Nea Stanciu, cimpoierul de la Nistorești a cântat la instrumente „de dânsul făurite”, iar Corul de copii „Musica” al Școlii Gimnaziale Golești a susținut un recital de colinde.

Între recitaluri au avut loc cele trei concursuri pentru jumătățile de porc oferite de Premium Porc. Doritorii s-au înscris cu bilețele în cutia amplasată în cortul de lângă scenă. Ulterior, prezentatorul Alexandru Munteanu a extras numele celor 10 participanți pe rundă, care au trebuit să răspundă la întrebări diverse, precum cine a scris Povestea porcului sau mâncăruri care pot fi realizate cu carne de porc. În final, primii trei care au răspuns corect la întrebări au primit câte o jumătate de porc în fiecare rundă de concurs.

Suntem la a șasea ediție a acestui eveniment și ne bucurăm că reușim să aducem alături de noi, în fiecare an, tot mai mulți participanți atât din Vrancea, cât și din județele vecine. Valorile și tradițiile locale sunt susținute de grupul nostru prin organizarea evenimentelor ce aduc în prim-plan sărbătorirea conform datinilor și încurajarea talentelor din zonă”, au spus reprezentanții grupului Premium Porc.

Premium Porc este un grup de companii înființat în 2006 cu activitate integrată în agribusiness și cu o experiență vastă în administrarea fermelor de porcine în sistem intensiv, folosind tehnologie și genetica daneză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?