Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612
Ediția: Joi 25 aprilie 2024 Nr. 6612

Parcare cu barieră și supraveghere video la Casa de Cultură

Parking Focșani a finalizat lucrările la a doua parcare publică din municipiu prevăzută cu bariere și supraveghere video. Parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor a devenit funcțională din această săptămână iar accesul se face pe baza unui tichet eliberat la intrare, plata fiind făcută la ieșirea din parcare. Sistemul a fost în probe la sfârșitul săptămânii trecute iar de luni funcționază normal. Programul de funcționare este de luni până sâmbătă între orele 8-21 iar duminica între orele 8-14. Tariful de parcare este de doi lei/ora, iar primele zece minute sunt gratuite. De exemplu, dacă un șofer intră, nu găsește un loc de parcare și vrea să iasă, atunci nu va plăti nimic dacă se încadrează în cele zece minute. De asemenea, pentru cei care vin după ora 21 pot lăsa autoturismul până a doua zi, urmând să achite doar tariful aferent perioadei de timp în care parcarea este funcțională. De exemplu, dacă autoturismul este lăsat la ora 21,30 și șoferul pleacă a doua zi, la ora 10, va plăti doar pentru cele două ore de a doua zi, în care a ocupat parcarea. Este a doua parcare publică din municipiu prevăzută cu bariere și supraveghere video, după cea de la Electrica, finalizată tot în acest an.

Costurile cu parcarea au fost de circa 106 mii lei, plus TVA, mai puțin de jumătate din suma estimată inițial prin documentația tehnică, respectiv 240 mii lei. Banii au fost investiți în echipamente precum cele două bariere, terminalul de tichete, calculator și softul aferent, sistemul de monitorizare video, căsuța operatorului, branșamentul electric, avize, proiecarea, autorizații. Parcarea de la Casa de Cultură a Sindicatelor are 80 de locuri iar directorul de la Parking, Nicușor Statache, spune că era o investiție necesară pentru a asigura eficiența parcării din zona centrală a Focșaniului. Practic, până la montarea noului sistem, procentul de încasare era de circa 70%, care nu putea fi depășit din cauza resurselor fizice. „Mulțumesc domnul primar Cristi Misăilă, Consiliului Local Focșani, pentru sprijinul și încrederea acordată. Amenajarea parcării era necesară, fiind o zonă intens circulată, în vecinătatea Palatului Administrativ”, ne-a spus directorul Statache.

Acesta a reamintit focșănenilor că până la finele anului trebuie prelungite contractele de închiriere a parcărilro de reședință. Termenul pentru prelungirea contractelor expiră la 31 decembrie 2019 însă trebuie ținut cont că ultima lună din an va avea mai multe zile nelucrătoare, când nu vor putea fi depuse documente la Parking. Persoanele care nu depun această cerere vor rămâne fără loc de parcare, acesta urmând să fie atribuit conform Regulamentului societății. Pentru a veni în sprijinul focșănenilor prelungirea contractului de închiriere și plata taxei aferente se pot efectua și electronic, pe site-ul oficial www.parking-focsani.ro la categoria «Plată on-line»“. Tot online se poate trimite și o copie a documentelor mașinii, în cazul în care ITP-ul este expirat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?