Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO și GALERIE FOTO: Feerie de lumini pe străzile din Focșani

Luminițele de sărbători au fost aprinse, vineri seară, în Piața Unirii plină de copii veniți să se bucure de magia sărbătorilor de iarnă. Este momentul începerii petrecerilor și acțiunilor din Luna Cadourilor. „Este momentul pe care îl așteptăm în fiecare an, un moment de bucurie, de emoție. Mă bucur că sunteți astăzi atât de numeroși aici și că ați răspuns invitației noastre. Îmi doresc ca Moș Nicolae să vă aducă în suflet bucurii, sănătate, să ascultați de părinți, de profesori, de bunici și, împreună, să fim uniți ca o mare familie”, a spus primarul Cristi Misăilă. De asemenea, vicepreședintele CJ Vrancea, Dănuț Cristian i-a invitat pe focșăneni să participe la acțiunile organizate în luna decembrie sub genericul „Vrancea Dalbă“. „Administrația publică județeană, prin Centrul Cultural Vrancea, susține și anul acesta tradițiile noastre din Vrancea, foarte frumoase, pe care trebuie să le păstrăm, să le învățăm. Aceste zile, până în perioada anului nou, cu adevărat vor fi magice aici, în Piața Unirii din Focșani. Un an nou minunat tuturor”, a spus vicepreședintele Dănuț Cristian.

În Piața Unirii, odată cu luminile de sărbători care împodobesc municipiul Focșani, s-au aprins și luminile de la caravana Coca-Cola.

Pe scena amplasată în Piața Unirii sunt organizate spectacole dedicate sărbătorilor de iarnă, în care vor predomina colindele. Vineri seară, au cântat Bogdan Mihai, Eden Loren (Sanremo 2019), Olivier Kaye (câștigător Cerbul de Aur, 2018) și Laura Bretan.

În zilele de 14, 15, 22, 23, 24, 25, 26 și 27 decembrie, vor urca pe scenă mai mulți artiști de top: Paula Seling, Mircea Vintilă, Oana Sîrbu, Narcisa Suciu, Mihai Trăistariu, Fuego, Ianna Novac, Ducu Bertzi.

Premii pentru participanții la Concursul Judeţean al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă pentru Elevi

Consiliul Judeţean Vrancea şi Centrul Cultural Vrancea, au organizat vineri, 6 decembrie 2019, de la ora 15.30, în Piaţa Unirii din Focşani, Concursul Judeţean al Datinilor şi al Obiceiurilor de Iarnă pentru Elevi, ediţia a IV-a. Evenimentul a făcut parte din Festivalul Vrancea Dalbă, care se derulează în perioada 6-27 decembrie 2019!

În urma jurizării, au fost decernate următoarele premii:

Premiul I – Ansamblul Chindia, loc. Jitia – Şcoala Gimnazială Jitia;

Premiul al II-lea – Corul de copii Accord, Focşani;

Premiul al III-lea -Ansamblul Dorul Ciobănaşului, loc. Vintileasca – Şcoala Gimnazială Regina Maria, Vintileasca;

Premii pentru promovarea datinilor şi obiceiurilor tradiţionale de iarnă:

– Grupul Folcloric Cetina, loc. Focşani – Şcoala Populară de Arte Focşani;

– Ansamblul Chipărușul, loc. Nereju – Căminul Cultural Dimitrie Gusti, Nereju;

– Ansamblul Muguri Nerejeni, loc. Nereju – Școala Generală Dimitrie Gusti, Nereju;

– Ansamblul Colinda de la poarta Vrancei, loc. Vidra, Liceul Simion Mehedinţi Vidra;

– Ansamblul Mlădiţele, loc. Dumitreşti – Liceul Teoretic Grigore Gheba, Dumitreşti;

– Grupul vocal al Liceului de artă Gheorghe Tattarescu, loc. Focşani – Liceul de artă Gheorghe Tattarescu, Focşani;

– Ansamblul Păltinaşii, loc. Paltin – Școala Gimnazială Paltin.

„Felicitări elevilor şi profesorilor! Mulţumim Consiliului Judeţean Vrancea, Primăriei Focşani, directorilor şcolari, părinţilor şi publicului prietenos!”, se arată într-un comunicat de presă al Centrului Cultural Vrancea.

Patinoar, Tărg de Crăciun și concurs pentru cele mai frumoase vitrine

Mai trebuie știut că, și anul acesta, patinoarul închiriat de primărie a fost montat în Piața Unirii. Patinoarul are o suprafaţă de aproximativ 700 de metri pătraţi, iar focşănenii au asigurat accesul liber, graţie unei iniţiative a Primăriei municipiului Focşani. Continuă și tradiția Târgului de Crăciun care va funcționa în perioada 6 decembrie 2019 – 7 ianuarie 2020. Pe de altă parte, reamintim că Primăria Municipiului Focșani a lansat un concurs public pentru pavoazarea cu ornamente luminoase adecvate a vitrinelor și a spațiilor din incintă de către operatorii economici din oraș. Cele mai frumoase vitrine vor fi premiate de municipalitate.

Vrancea Dalbă revine cu spectacole week-endul viitor

Evenimentul Vrancea Dalbă va continua sâmbătă, 14 decembrie și duminică, 15 decembrie cu un program special și trasee diferite pentru caravana lui Moș Crăciun. Sâmbătă, 14 decembrie, manifestările vor debuta la ora 11.00 cu caravana lui Moș Crăciun, pe traseul Piața Unirii – bd. Unirii, bd. Independenței, str. Mărășești, str. Oituz, str. Bicaz, str. Bîrsei, bld. Gării, bld Unirii, cu oprirea în Piața Unirii. De la ora 12.00 va avea loc un spectacol interactiv pentru copii cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun. De la ora 17 va avea loc Festivalul Național al Datinilor și al Obiceiurilor de Iarnă la sala Balada. Seara, de la ora 18, pe scena din Piața Unirii va urca Ducu Bertzi.

Duminică, 15 decembrie, caravana lui Moș Crăciun va circula pe traseul Piața Unirii – bd. Unirii, bd. Independenței, str. Mărășești, str. Cuza Vodă, str. Republicii, str. Mihail Kogălniceanu, str. Maior Gh. Pastia, bld Unirii, cu oprirea în Piața Unirii. După amiază, în intervalul 12-14 și 17,30-19, va avea loc un spectacol interactiv pentru copii cu personajele magice din Țara lui Moș Crăciun. Seara, de la ora 18, pe scena din Piața Unirii va urca Narcisa Suciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?