Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

O călătorie în lumea cafelei. De la primul espresso la espresso de la Delonghi

Istoria cafelei începe din secolul al 13-lea,în Etiopia, dar cele mai vechi dovezi legate de consumul de cafea apar la mijlocul secolului al 15-lea, în mănăstirile Sufi din Yemen.

Până în secolul al 16-lea, aceasta a ajuns și în restul Orientului Mijlociu și Africa de Nord.

În a doua jumătate a secolului al 16-lea, primele cafenele au fost rezervate pentru personaje importante. Aceste cafenele au fost deschise la Constantinopol și nu a durat mult timp până au devenit cluburi exclusiviste, locuri de întâlnire preferate de artiști, diplomați, autori și intelectuali. De acolo, a fost doar un pas scurt către Europa.

Comerțul dintre Veneția și lumea musulmană a adus o mare varietate de produse din Africa, inclusiv cafea.

Venețienii au fost primii care au adoptat această nouă tendință, în aproximativ anul 1600, iar prima cafenea a fost deschisă în acest oraș la mijlocul secolului al 17-lea. Aceasta s-a bucurat de un succes extraordinar, iar în mai putin de un secol s-au deschis sute de astfel de localuri. Prima casă de cafea, European, a fost deschisă în 1645 în Veneția, nu departe de casa Delonghi – orașul Treviso.

Restul Europei a mers imediat pe urmele venețiene, inclusiv Anglia, unde până atunci ceaiul a fost cea mai populară băutură fierbinte. Astfel, cafenelele au devenit repede locuri de întâlnire pentru oamenii de afaceri și de cultură. În Germania,răspândirea acestei băuturi a întâmpinat unele dificultăți datorită preferințelor pentru bere, însă în cele din urmă au fost și ei cuceriți de cafea. Statele Unite ale Americii a văzut sosirea cafelei la sfârșitul anilor 1600, când noi coloniști au adus cu ei tendințele și moda din Europa.

Espresso, așa cum îl știm astăzi, are originea la începutul secolului 20. În 1901, Luigi Bezzera a produs primul aparat de cafea espresso.

De ce să alegi un aparat de cafea Delonghi
Cultura de cafea din Italia a evoluat în timp, astfel încât un espresso poate fi acum savurat în diferite contexte: la un bar dimineața sau într-o cafenea pe trotuar în timp ce vorbești cu prietenii pe chat. Dar un espresso înseamnă, de asemenea, o pauză sau un moment de relaxare în confortul propriei locuințe.

În 1990, Delonghi a lansat primul său aparat de cafea espresso, astfel încât consumatorii se pot bucura de un gust autentic italian, în propria locuință.

De ce un espressor de cafea complet automat de la Delonghi?
Cu un espressor de cafea complet automat de la Delonghi, te poți bucura de diverse tipuri de băuturi cu lapte, de la bobul de cafea până la produsul final, doar cu o simplă apăsare de buton.

În momentul în care boabele de cafea sunt măcinate, aroma dispare rapid. Espressoarele de cafea complet automate Delonghi mențin prospețimea cafelei, rezultatul din ceașca ta: o cafea de cea mai bună calitate.

Cu espressoarele de cafea complet automate Delonghi ai toate tipurile de băuturi preferate la o simplă apăsare de buton. Poți seta cu ușurință tăria, intensitatea aromei și temperatura cafelei tale. Oricând poți creea propria rețetă cu o simplă apăsare de buton.

Nu ți-a fost niciodată mai ușor ca acum să prepari băutura preferată, asta pentru că un espressor de cafea complet automat Delonghi este: întotdeauna gata pentru folosire, printr-o singură apăsare de buton „One touch” aparatul pregătește cafeaua, iar ultimul pas este cat tu să o savurezi.

Ce boabe de cafea sunt cele mai bune
În decursul anilor s-a indus ideea că ar exista zeci de soiuri diferite de boabe de cafea, dar în realitate există doar două care conteaza: Arabica și Robusta. Boabele de cafea Arabica tind să aibă un gust mai moale, ușor dulce, se servește cu zahăr, fructe sau fructe de pădure. Robusta are un gust mai puternic, mai dur, servindu-se cu cereale sau arahide, după gust. Acesta conține de două ori mai multă cofeină decât cafeaua Arabica și este considerată, în general, a fi de calitate inferioară (comparativ cu cea Arabica). Cu toate acestea, Robusta este de înaltă calitate și este foarte apreciată în special pentru cafelele de tip espresso, pentru aroma puternică și spuma cremoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?