Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Motocoasa STIHL. Cum să o întreții și să o folosești

O motocoasă STIHL oferă o ușurință mare de utilizare și o tehnologie robustă. Însă respectarea unor sfaturi utile despre cum să întreții și să menții acest instrument te va asigura că motocoasa ta va continua să funcționeze în siguranță în grădina ta pentru mulți ani.

STIHL a pus laolaltă o serie de sfaturi pentru cei care dețin o motocoasă STIHL, pe care le redăm mai jos.

Folosește combustibilul corespunzător
STIHL recomandă utilizatorilor săi să folosească STIHL MotoMix pentru a alimenta motocoasa cu benzină. STIHL MotoMix premixat, gata de utilizare, a fost special conceput pentru motor, este deosebit de curat și puternic și are o durată lungă de valabilitate. Sistemul de umplere STIHL împiedică curgerea combustibilului și revărsarea rezervorului.

Verifică instrumentele de tăiere ale motocoasei

Cât de bine funcționează motocoasa STIHL pe care o deții depinde numai și numai de condiția în care se află uneltele de tăiere. Urmează acești pași pentru a inspecta uneltele de tăiere:
* Deschide capul de cosit și verifica linia de alimentare. Niciuna dintre linii nu trebuie să fie încrucișată. Dacă acest lucru se întâmplă, pune linii STIHL noi și originale pe capul de cosit.
*Verifică ulterior capul de cosit pentru uzură și fisuri. Marcajele de uzură pe PolyCut indică starea uneltelor de tăiere. Dacă trebuie înlocuită o lamă PolyCut, înlocuiește întotdeauna toate cele trei lame.
* Dacă folosești unelte de tăiere a metalelor, este important să verifici dacă instrumentele au nevoie de ascuțire. Instrumentele de tăiere îndoite sau crăpate trebuie înlocuite.

Curăță motocoasa STIHL în mod regulat

Curăță în mod regulat instrumentele de protecție și tăiere de pe motocoasa STIHL. Compania recomandă să folosești un produs de curățare pentru toate scopurile. Verifică dacă instrumentul de tăiere este montat corect pe deflector. Acest lucru este important pentru menținerea cuțitului la o lungime constantă.

Sfaturi pentru utilizator

Atunci când folosești o motocoasă STIHL, poartă îmbrăcăminte adecvată și echipament de protecție:
– Cască
– Protecție pentru urechi
– Ochelari de protecție sau protecție pentru față
– Mănuși de lucru groase
– Cizme de lucru cu talpă antiderapantă

Și să porți la tine:
– Uneltele atașate
– Combustibil în cantitate suficientă
– Lamă de rezervă
– Obiecte de notificare/semnalare a zonei de lucru (coardă, semne de avertizare)
– Fluier (pentru colaborare sau de urgență)
– Secure sau ferăstrău (pentru îndepărtarea de obstacole)

Nu purta haine largi, bijuterii, pantaloni scurți, sandale, sau să mergi desculț atunci când folosești o motocoasă STIHL. Nu purta niciun articol care ar putea fi prins de o parte a unității de cosire/tuns/tăiere. Prinde părul deasupra umerilor.

Nu porni niciodată motorul la o motocoasă STIHL într-o cameră sau într-o clădire închisă. Gazele de eșapament conțin monoxid de carbon periculos.

Nu utiliza niciodată o motocoasă STIHL când:
– solul este alunecos sau când nu poți menține o poziție constantă
– uneori, în nopțile cu ceață densă sau în orice alt moment în care câmpul vizual îți poate fi limitat și ar fi dificil să ai o imagine clară a zonei de lucru
– în timpul furtunilor cu ploaie, în timpul furtunilor cu descărcări electrice, în timpul rafalelor puternice de vânt, sau în orice alt moment în care condițiile meteorologice ar periclita siguranța în timpul utilizării produsului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?