Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

“Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!” – Moșule, un șifonier cu oglindă pentru Cristian Alexandru – Scrisoarea nr. 2

Când mamele pleacă, oare unde pleacă? Nu, nu cele care ajung în Rai! Oare sufletul unde le rămâne, oare jumătate din suflet le este acolo unde au plecat, iar cealaltă jumătate este lăsată să dăinuie lângă copilașii rămași fără suflul cald al mamei?

Mama lui Alexandru a plecat, el avea câțiva anișori, nici acum nu are prea mulți, nici acum nu înțelege mai mult. Povestea lor am scris-o prima dată prin 2017, mama lor m-a căutat la un moment dat și mi-a spus că va reveni la copiii ei. Nu știu dacă zăpada, drumurile sau altceva au împiedicat-o, însă și Crăciunul acesta îi găsește tot singuri pe Alexandru, Antonio, Elena și Vasilică, 4 copii crescuți doar de tată.

Fiul cel mare a suferit și o intervenție chirugicală, astfel că a rămas doar cu unul dintre rinichi. Vom scrie povestea fiecaruia, însă astăzi așternem pe hârtie doar cuvintele micuțului Alexandru:

“Dragă Moșule,

Mă numesc Cristian Alexandru și ceea ce îmi doresc de Crăciun este ca eu, frații și cu tata, să fim fericiți, chiar și mama, care este plecată deocamdată de la noi. Moșule, îmi doresc și o sifonieră cu oglindă, să văd cum mă îmbrac dimineața la școală, asta dacă poți. În special adu-mi niște ghete, dulciuri, jucării și o minge. De acum încolo, ajută-mă să fiu înconjurat doar de prieteni și de oameni dragi. Îți doresc un Crăciun fericit și împlinit. Cu drag, Cristian Alexandru, Clasa a V-a!”

Cristian Alexandru este un copil frumos cu chip trist, un copil care tânjește după îmbrățisarea mamei. Este un copil crescut doar de tată alături de frații lui; un copil pentru care o pungă de chipsuri este o sărbătoare. I-am cunoscut și susținut cum am putut, înainte aveau lut pe jos, dormeau toți în două paturi. Cu ajutorul scrisorii de anul trecut au primit încă o canapea nou-nouță, cu ajutorul Asociației Hope and Love for Life am reușit să le cumpărăm un pat supraetajat și cele necesare. Ei rămân în continuare în grija noastră, însă, de Crăciun, poți fi parte și tu din povestea lor. Povestea a 4 copii triști.

Intră pe pagina de Facebook a Asociației Hope and Love for Life – http://www.facebook.com/hopeandloveforlife/, trimite-ne un mesaj și îți vom da toate detaliile de care ai nevoie pentru a-i ajuta.

Monitorul de Vrancea și Asociația Hope and Love for Life reiau campania “Dăruiește-i copilărie, citește-i scrisoarea!”, inițiată anul trecut, pentru a aduce bucurie și speranță copiilor aflați în nevoie. Fii tu Moș Crăciun pentru un copil nevoiaș!

Prima scrisoare este cea pe care Teo, băiețelul de 2 ani și 5 luni care are cancer cu metastaze, nu a putut s-o scrie, dar pe care îl putem ajuta donând cu speranța într-o minune de Crăciun. Conturile unde puteți face donații sunt deschise pe numele mamei:

Titular cont: Goru Mariana

Cont IBAN Lei: RO61BRDE400SV38311834000

cont IBAN Euro: RO57BRDE400SV38311914000

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?