Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Sărbătoare la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra


Elevii și profesorii de la Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra au sărbătorit, săptămâna trecută, zilele unității de învățământ. Cu acest prilej a fost evocat marele geograf român Simion Mehedinți, creatorul și organizatorul învățământului geografic modern în România. De asemenea, pe parcursul celor cinci zile au fost organizate manifestări cultural – artistice și sportive, competiții, simpozioane, referate, mese rotunde. Cu această ocazie, elevii clasei a IX-a A și-au expus creațiile literare și artistice dedicate acestui eveniment, sub îndrumarea profesoarelor Maricica Babiș și Doina Stratton. La final de manifestări, totul a culminat cu o prezentare de carte a profesorului Cezar Cherciu, intitulată „Èšara Vrancei – o istorie a obștilor răzășești”. 
Astfel, cu această ocazie, atât elevii cât și profesorii au avut posibilitatea să intre în posesia unui exemplar al cărții, dar să și obțină un autograf al scriitorului. Proiectul „Leader Junior” , derulat prin Grupul de Acțiune Locală „Èšara Vrancei”, a intrat în al treilea an de implementare, elevii având ocazia de a povesti activități din cadrul acestuia unei echipe de jurnaliști de la „Lumea Satului”. Copiii au relatat despre concursul de fotografie cu tema „Port și tradiții în Å¢ara Vrancei” și autenticitatea satelor natale, acțiune coordonată de directorul adjunct al unității de învățământ, profesorul Ionel Antimirescu.
Într-un cadru festiv, profesoara Afrodita Morunglav, consilierul educativ al liceului, a realizat o scurtă prezentare despre „Viața și opera” marelui savant, precum și o scurtă trecere în revistă a istoricului instituției de la începuturi până în prezent

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?