Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

GALERIE FOTO: Un pădurar s-a înecat în „Lacul Mare“ de la Vintileasca


   Un bărbat de 43 de ani, din comuna Vintileasca, s-a înecat sâmbătă seara în „Lacul Mare” de pe raza comunei. Victima, care era pădurar la Ocolul Silvic Dumitrești, a intrat în apă pentru a pune o plasă de pescuit, dar nu a mai ieșit. Pompierii l-au scos din apă fără suflare. Nimeni nu-și explică cum s-a putut produce această nenorocire, în condițiile în care pădurarul era un bun înotător. În copilărie i se spunea „Rechinul” pentru că trecea lacul înot și punea pariuri că poate înota și cu o țigară în gură.  Trupul neînsuflețit al bărbatului a fost ridicat duminică de la Serviciul de Medicină Legală de primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, care este și nașul de cununie al pădurarului decedat. 
   Tragedie într-o familie din comuna Vintileasca, după ce un bărbat de 43 de ani, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Dumitrești, și-a pierdut viața. El s-a înecat în „Lacul Mare”, situat la intrarea în comuna Vintileasca. 
   Sâmbătă după-amiază, Romulus Gicu Noapteș a plecat la pescuit, împreună cu un vecin, după cum ne-a povestit primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru. La un moment dat, pădurarul a intrat în apă pentru a monta o plasă de pescuit, dar nu a mai ieșit. În zona respectivă, apa are o adâncime de aproximativ 4 metri. Văzând că nu mai iese din apă, o persoană care era în apropiere a sunat la 112 și a anunțat că a văzut un bărbat când a intrat în apa lacului și că nu a mai ieșit. Imediat, spre Vintileasca au plecat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani, cu o barcă pneumatică. Până când pompierii au ajuns acolo, pe malul lacului s-au adunat zeci de persoane. După aproximativ 20 de minute de căutări, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost scos din apă. Ulterior, după cercetarea la fața locului, cadavrul a fost adus la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei. 
Cauza morții a fost înecul
   Ieri, trupul neînsuflețit al pădurarului a fost luat acasă. Primarul Georgel Spătaru, care îi este și naș de cununie, ne-a spus că a fost vorba despre înec. „Mi s-a spus că a fost vorba de înec, aceasta fiind cauza morții. Ne-am gândit că poate s-a întâmplat altceva atunci când a intrat în apă¸dar nu. Nu înțeleg cum s-a putut întâmpla așa ceva în condițiile în care era un foarte bun înotător. Cred că înmormântarea va avea loc marți”, a spus primarul din Vintileasca. 
   Nici localnicii nu pot înțelege cum s-a putut întâmpla o așa nenorocire cu un om care știa să înoate foarte bine. Pe site-ul „Monitorul de Vrancea”, un cititor a scris „Din păcate este adevărat! S-a stins din viață unul dintre cei mai cunoscuți pescari, vânători și iubitori de animale deopotrivă. Cunoscut de toți oamenii din sat, un om cu suflet mare și-a găsit sfârșitul în locul cel mai drag lui, unde a petrecut poate cele mai frumoase clipe ale vieții sale – în LACUL MARE, așa cum îi spun oamenii! Toți cei care l-am cunoscut îi vom păstra o amintire vie! Nu te vom uita niciodată Romică!. Dumnezeu să te odihnească în pace!”.
„I se spunea Rechinul pentru că trecea lacul înot”
   Primarul Spătaru își amintește că în copilărie, pădurarului i se spunea „Rechinul”, pentru că trecea lacul înot. „Punea și pariuri cu alte persoane că poate trece lacul înot și cu țigara în gură. Este o mare tragedie și nimeni nu-și explică cum de s-a întâmplat așa ceva”, a mai spus edilul. De altfel, primarul îl cunoștea extrem de bine pe Romulus Gicu Noapteș. Edilul i-a fost șef, naș de cununie și vecin. „I-am fost șef 20 de ani la Ocolul Silvic și apoi l-am cununat. Totodată, suntem și vecini. Era omul meu de suflet. Îmi este foarte greu să-mi găsesc cuvintele. Nu pot spune altceva decât sincere condoleanțe”,  a mai spus Spătaru. 
Cunoscuții au rămas șocați
   Cunoscuții au rămas șocați atunci când au auzit cum a sfârșit Romulus, iar unii dintre ei încearcă să caute vinovați. Într-un comentariu postat pe site-ul „Monitorul de Vrancea”, Ionuț Stoian scrie: „Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace. Păcat, foarte păcat. Era tânăr, dar anturajul l-a dus în mormânt. Cel mai bun înotător din Vintileasca. Stătea ore în șir pe lac fără să iasă. Poate că Dumnezeu a vrut așa. Dumnezeu să le dea putere părinților care au o vârstă și ei suferă cel mai mult. La fel și sora lui. Dumnezeu să te ierte Romică!. Nu ai făcut rău la nimeni”
   Într-un alt comentariu, o persoană care s-a semnat Ahile spune că ceva nu se leagă și că ancheta ar trebui făcută cu mare atenție. „Åži totuși ceva nu se leagă. Sper ca cei în măsură să facă investigațiile necesare pentru a se afla, mai ales de la cei care îl însoțeau, cum se poate ca un înotător foarte bun să dispară în ape în apropiere de mal și nimeni să nu îi sară în ajutor. Sau de ce intrase complet îmbrăcat în apă? De ce cei care l-au însoțit nu au spus absolut nimic despre modul în care s-a întâmplat acest eveniment, despre clipele dinaintea evenimentului, dacă a fost trimis de cineva și multe alte lucruri care ar trebui a fi spuse. Åži ultima întrebare: telefonul mobil al victimei unde este? Cine l-a găsit? Ce a făcut mai departe după ce l-a găsit? L-a dat polițistului care se afla în zonă sau nu?”, se întreabă Ahile. 
   „La asta mă gândeam și eu, telefonul l-a găsit sora lui în buzunarul pantalonului, dar dacă o fi intrat cu el nu știu…”, scrie și Stoian Ionuț.
 În timp ce cunoscuții au ridicat anumite întrebări, polițiștii spun că nu există suspiciuni cu privire la cauza morții. 

Articolul precedent
Articolul următor

17 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?