Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Vineri 19 aprilie 2024 Nr. 6608

Finalizarea proiectului DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII TEXDATA SRL PRIN CREȘTEREA CAPACITĂȚII ȘI DIVERSIFICAREA GAMEI DE PRODUSE ”

COMUNICAT DE PRESĂ

26.11.2019

Finalizarea proiectului 

DEZVOLTAREA ACTIVITĂȚII TEXDATA SRL PRIN CREȘTEREA CAPACITĂȚII ȘI DIVERSIFICAREA GAMEI DE PRODUSE ”

TEXDATA SRL anunță finalizarea activităților proiectului „Dezvoltarea activității TEXDATA SRL prin creșterea capacității și diversificarea gamei de produse”, cod SMIS 108457

Proiectul a fost implementat în perioada 16.04.2018 – 30.11.2019 prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordate prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiții 2.2 – „Sprijinirea creării și extinderea capacităților avansate de producție și dezvoltarea serviciilor”.

Valoarea totală a proiectului este de 4.348.364,27 lei, din care 2.260.450,23 lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile (din care 1.921.382,70 lei finanțare nerambursabilă din FEDR și 339.067.53 lei din bugetul național). 

Obiectiv general al proiectului: Creșterea capacității și productivității în procesul de producție, consolidarea poziției pe piață și atragerea de noi clienți prin realizarea de investiții în echipamente performante, de ultima generație utilizate cu succes în țările Uniunii Europene..

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Creșterea capacității interne de producție pentru toate produsele firmei prin achiziționarea de echipamente, utilaje de producție si software, într-un interval de 2 ani de la semnarea contractului de finanțare;
  2. Diversificarea gamei de produse prin introducerea in gama de produse a articolelor sportsware-fashion (tricouri, pantaloni, jachete – produse fashion cu funcție sportsware) într-un interval de 2 ani de la semnarea contractului de finanțare;
  3. Participarea la un târg internațional in calitate de expozant in vederea creșterii vizibilității pe piața internațională, stabilirii de noi contacte pentru extinderea ariei de furnizare a produselor si atragerii de noi clienți.

În urma implementării proiectului s-au obținut următoarele rezultate: 

  1. Achiziția următoarelor echipamente si software:  mașină automată de croit – 1 buc; Centrală de abur tehnologic– 1 buc; Sistem de suflante cu lobi pentru vacuum – 1 buc; Mașină de termocolat cu bandă continuă– 1 buc; Presă de călcat cu formă universală, – 1 buc; Presa de călcat cu formă ciupercă, – 1 buc; Presă de călcat mansură, – 1 buc; Presă de călcat umeri și mâneci produse damă, – 1 buc; Manechin cu bust pentru finisat, – 1 buc; Manechin gonflabil– 1 buc; Mașină automată de șpănuit– 1 buc; Mașină de tăiat cu laser– 1 buc; Mașină de cusut ultrasonică– 1 buc; Mașină liniara de cusut, electronică – 27 buc; Mașină de croit cu bandă continuă– 1 buc; Mașină liniara de cusut – 3 buc; Mașină electronica de aplicat mâneci, – 1 buc; Mașină electronică de executat butoniere, – 1 buc; Mașină de cusut zig-zag, – 1 buc; – Mașină electronică de cusut și efectuat piciorușul la nasturi, – 1 buc; Mașină universală automată de cusut buzunare cu refileți la jachete și pantaloni, – 1 buc; Mașină de cusut și richtuit – 1 buc; Mașină de cusut cu 2 ace escamotabile – 1 buc; Masă de călcat interfazic cusătura la mâneca sacou – 1 Buc; Masa de calcat final tip limba – multifuncțională – 1 Buc; Masa de calcat universala plana – 2 Buc; Masa tip „limba” – 4 Buc; Transpalet electric. – 1 buc; Software dedicat planificării automate a comenzilor de șpănuire si croire– 1 buc; Pachet software pentru construcție tipare si încadrări automate – 1 buc
  2. Participarea la un târg internațional in calitate de expozant.
  3. Crearea unui loc de munca in urma implementării proiectului, ce se va menține pe perioada de durabilitate a investiției.

Valoarea adăugată a acestui proiect se concretizează extinderea capacității de producție a TEXDATA SRL, dar și prin crearea unui loc de muncă și utilizarea forței de muncă disponibilă local/în regiune, persoane din grupurile vulnerabile. 

Proiectul s-a derulat în Regiunea Sud Est și a fost gestionat la nivel naţional de către Autoritatea de Management pentru Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020 – Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și la nivel regional de către Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?