Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Tânărul care a comis un “JAF ARMAT DIN DRAGOSTE”, a fost condamnat pentru tâlhărie

Tânărul de 18 ani din comuna Nereju, care în luna aprilie a acestui an a tâlharit un taximetrist, a fost condamnat la închisoare cu executare. El a primit o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni pentru tâlhărie şi o alta de 1 an şi 3 luni pentru că a condus fără permis. In total, el are de executat o pedeapsă de 3 ani şi 11 luni de închisoare. Instanţa l-a mai obligat şi să achite despăgubiri în cuantum de peste 10 mii lei.

Condamnă pe inculpatul C (…) COSMIN, la o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată (…) condamnă pe inculpatul C (…) COSMIN la o pedeapsă de 1 an şi 3 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. 1 C.pen. În baza art. 38 alin. (1) din C.pen. constată că infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat sunt concurente. În baza art. 39 alin. (1) lit. b din C.pen. dispune aplicarea pedepsei principale mai grele de 3 ani şi 6 luni care va fi sporită cu o treime din totalul celorlalte urmând să execute o pedeapsă de 3 ani şi 11 luni închisoare (…) menţine măsura arestării preventive aplicate inculpatului C (…) Cosmin până la rămânerea definitivă a hotărârii sau până la o nouă verificare dar nu mai mult de 60 zile. În temeiul art. 206 alin. 1 C.pr.pen., cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare În baza art. 72 C.pen. deduce din pedeapsa aplicată durata reţinerii şi a arestului preventiv din data de 08.04.2019 la zi În temeiul art. 19, 20, 25 alin.1, 84 alin.1 C.pr.pen. , rap. la art. 397 alin.(1) C.pr.pen. , coroborate cu art. 1357 C.civ., admite acţiunea civilă intentată de partea civilă SC Alianz Ţiriac Asigurări SA şi obligă inculpatul C (…) Cosmin, la despăgubiri civile către partea civilă, în valoare de 10149,90 lei reprezentând daune materiale. (…) obligă inculpatul la plata sumei de 1300 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat(din care 1100 lei cheltuieli judiciare din cursul urmăririi penale). Apărător oficiu Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare”, se arată în hotărârea magistraţilor de la Judecătoria Focşani.

După cum a reieşit din rechizitoriul procurorilor care au dispus trimiterea lui în judecată, tânărul a premeditat fapta, ba chiar şi-a dorit să ajungă după gratii. Dorinţa lui de a fi arestat avea legătură cu o fată de 17 ani, cu care ar fi avea o relaţie, dar familia tinerei nu ar fi fost de acord.

Faptele au fost comise în seara zilei de 7 aprilie a.c. Tânărul a mers în staţia de taxi de la Capelă, în Focșani, şi a abordat un taximetrist, căruia i-a solicitat să îl transporte până în comuna Valea Sării întrucât are de rezolvat nişte probleme de familie. Cei doi s-au înţeles asupra preţului, iar inculpatul i-a spus persoanei vătămate că nu are bani asupra sa şi că plata va fi făcută la destinaţie. Urmare a acestei discuţii şi a înţelegerii pe care au avut-o, inculpatul şi taximetristul au plecat către destinaţie. În momentul în care au ajuns la Valea Sării, tânărul i-a cerut taximetristului să continuie deplasarea către comuna următoare, respectiv Bârseşti. La intrarea în comuna Bârseşti, taximetristul a fost oprit de un echipaj de poliţie, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. După verificarea actelor conducătorului auto şi ale maşinii, taximetrul şi-a continuat deplasarea. După aproximativ 200 de metri, inculpatul i-a cerut taximetristului să vireze la stânga pe un drum care duce spre comuna Păuleşti. Şoferul a respectat indicaţiile clientului, iar după ce a parcurs aproximativ 300 de metri, într-o zonă în care nu mai erau case, inculpatul a scos din buzunar un cuţit şi i-a spus persoanei vătămate “acesta este un jaf armat, să nu faci nicio mişcare”, ameninţându-l cu obiectul tăietor. Ulterior, inculpatul i-a cerut persoanei vătămate să coboare din maşină şi să lase toţi banii din încasări în autoturism. După ce persoana vătămată a coborât, inculpatul s-a urcat la volanul maşinii şi a plecat cu aceasta pe un drum comunal, către Păuleşti. În acest timp, taximetristul a mers la echipajul de poliţie care l-a oprit anterior şi le-a spus oamenilor legii ceea ce i s-a întâmplat. Poliţiştii au plecat după inculpat şi l-au prins din urmă. Oamenii legii au blocat drumul cu autospeciala de poliţie, moment în care inculpatul s-a speriat şi a ajuns cu maşina furată în şanţul de colectare a apelor pluviale. El a fost încătuşat şi dus la sediul poliţiei pentru audieri..

La audieri, inculpatul a recunoscut faptele. Mai mult, el a avut o explicaţie şocantă pentru fapta pe care a comis-o. Le-a spus anchetatorilor că totul a fost premeditat, întrucât şi-ar fi dorit încarcerarea pentru o perioadă de timp. A motivat că are o relaţie de concubinaj cu o fată de 17 ani, iar familia acesteia nu ar fi de acord cu relația. A mai spus şi că fraţii fetei l-ar fi ameninţat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?