Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

FOTO: Consiliul Județean execută lucrări de reabilitare și asfaltare a DJ 205 L, sectorul Tulnici-Coza

Consiliul Județean Vrancea execută lucrări de reabilitare și asfaltare a drumului județean DJ 205 L, sectorul Tulnici-Coza. „Pe drumul DJ 205 L, în zona Tulnici – Coza afectată de calamități, se execută lucrări de refacere a infrastructurii rutiere! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și pentru măsurile de restricții de circulație ce vor avea loc pe perioada lucrărilor. Vă asigurăm că la finalul acestei perioade veți beneficia de o infrastructură modernă și îmbunătățită!“, se arată într-un mesaj al administrației județene.

De reținut că administrația județeană mai are în derulare uun proiect de investiții care vizează tot drumul mai sus menționat, dar pe sectorul DN 2D-Negrilești. Este vorba de proiectul „Reabilitare și modernizare DJ 205 L, sector DN 2D – Negrilești, km.18+152 – km.21+552, L=3,4 km., comuna Negrilești, județul Vrancea”. Finanțarea este asigurată prin PNDL 2. Pentru reabilitarea și modernizarea DJ 205 L, valoarea totală a investiției este de aproximativ 6 milioane de lei. Drumul va fi reabilitat pe o lungime de 3,40 km, inclusiv acostamentele și podul de peste pârâul Satului, pe o lungime de 17,2 m. Lucrările vor consta în: execuția unei structuri rutiere suple dimensionate corespunzător traficului și verificată la îngheț-dezgheț, îmbunătățirea scurgerii apelor în lungul drumului, prin prevederea unui sistem eficient de colectare a apelor din precipitații, prevederea de dispozitive de protecție a drumului (parapete metalice, elemente de semnalizare și marcaje), amenajarea zonelor de traversări pentru pietoni astfel încât să poată fi utilizate și de persoane cu handicap locomotor.

Prin modernizarea acestui drum se va asigura o mai bună desfășurare a traficului rutier din zonă, atât în ceea ce privește accesul populației cât și a echipajelor de intervenție (ambulanță, pompieri, poliție), precum și îmbunătățirea legăturii cu drumurile naționale, prin creșterea vitezei de transport și a reducerii ratei accidentelor. Termenul de execuție a lucrărilor este până la sfârșitul derulării programului, respectiv anul 2020.

Consiliul Județean Vrancea a primit finanțare de la Guvernul Dăncilă prin Programul Național de Dezvoltare Locală pentru 32 de obiective de investiții, în valoare totală de 239.594.683 lei. Este vorba despre reabilitarea și modernizarea mai multor drumuri județene, de pe tot cuprinsul județului Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?