Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

GALERIE FOTO: Masă rotundă pentru prevenția cancerului la sân

Masă rotundă „OCTOMBRIE – LUNA LUPTEI PENTRU PREVENȚIA CANCERULUI DE SÂN” organizată la Școala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” Focșani

Întreaga lună octombrie a fost dedicată acțiunilor ce au ca scop conștientizarea pericolului reprezentat de cancerul de sân şi modului în care pot fi depistate primele semne ale bolii. Conform statisticilor, o treime dintre femeile care au cancer la sân au între 39 şi 49 de ani. restul având vârsta de peste 50 ani.

Depistat în stadiul incipient, la dimensiuni de sub 1 cm, poate fi vindecat în proporţie de peste 90% dacă se aplică tratamentul corespunzător.

Cancerul mamar nu produce durere şi nu se manifestă prin alte simptome decât în faze târzii și poate fi prevenit începând cu adoptarea unor obiceiuri personale sănătoase.

Din punct de vedere alimentar, factorii de risc sunt alimentaţia bogată în grăsimi animale, zahăruri şi carbohidraţi, cu prea puţine fibre alimentare şi prea multe substanţe chimice cum sunt aditivii, coloranţii, potenţatorii de gust sau conservanţii, precum şi consumul de alcool în exces. 

O altă modalitate de prevenire a apariţiei cancerului la sân o reprezintă practicarea sportului, a mişcării în aer liber, măcar 30 de minute în fiecare zi, iar femeilor le este indicată autoexaminarea, adică palparea şi examinarea periodică a sânilor, astfel încât să poată fi identificate orice fel de formaţiuni tumorale. 

Aceste aspecte și probleme specifice specifice învățământului sanitar au fost dezbătute de elevii și profesorii Școlii Postliceale Sanitare „Vasile Alecsandri” Focșani, în cadrul mesei rotunde organizate de catedra de științe medicale împreună cu Compartimentul de Promovare a Sănătății din cadrul DSP Vrancea, cu participarea dr. Țurcan Carmen și sociolog Popescu Andreea.

Comunicat de presă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?