Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Reticenţă la vaccinarea antigripală


Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății împotriva gripei de sezon, care a început la 1 noiembrie și vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor, nu are priză la cetățenii vrânceni. Aproximativ 12.000 de vrânceni s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere, un număr foarte mic ținând cont că în urmă cu două luni a debutat campania de imunizare. Direcția de Sănătate Publică Vrancea (DSP) a solicitat 40.000 de doze de vaccin, din care a primit doar 14.800, în stoc mai fiind aproximativ 2.800 de doze. „Campania de vaccinare merge foarte prost. Ministerul Sănătății nu ne va mai da nicio doză de vaccin în plus, iar asta înseamnă că ar trebui să le cumpărăm noi, din fonduri proprii. Nu are rost să riscăm, pentru că foarte puține persoane vor să se vaccineze”, a declarat medicul Marina Maiorov.
Până la această dată, în județul Vrancea nu  s-a înregistrat niciun caz de gripă dar în condițiile în care temperaturile sunt foarte scăzute, medicii le recomandă vrâncenilor să se vaccineze pentru a evita apariția unei epidemii. În acest an, Ministerul Sănătății va utiliza 1.300.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Sunt vizate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cro-nice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copiii și bătrânii instituționalizați, personalul medical, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății. Ca în fiecare an, campania de vaccinare antigripală se derulează prin cabinetele medicilor de familie și în unități sa-nitare cu paturi.
Ministerul Sănătății recomandă populației ca în această perioadă cu schimbări frecvente de temperatură să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă și să se vaccineze antigripal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?