Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637
Ediția: Joi 30 Mai 2024. Nr. 6637

GALERIE FOTO: Continuă lucrările la proiectul de alimentare cu apă și canalizare în Vînători

Lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, punctul de lucru Vînători, se desfășoară conform graficului de execuție. Societatea CUP SA a anunțat că lucrările de alimentare cu apă și canalizare continuă pe raza comunei. „Rețeaua de aducțiune pentru localitățile Petrești, Jorăști și Vânători este extinsă în prezent prin ample lucrări derulate pe DJ204D. Concomitent este construită și rețeaua de canalizare, destinată transportului apelor uzate colectate în această zonă, spre Stația de Epurare a municipiului Focșani“, se arată într-o informare postată pe pagina de facebook de către CUP SA Focșani.

Vă reamintim că pe raza comunei Vînători se află în derulare lucrările la contractul de rețele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, punctul de lucru Vînători. Contractul de lucrări mai sus amintit face parte din proiectul „Extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare, județul Vrancea – Vranceaqua, etapa a II-a”, finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Asocierea firmelor Tancrad – Vega 93 Galați este cea care execută lucrări la contractul referitor la rețelele de apă și canalizare în gruparea Focșani 1, în cadrul căruia vor fi realizate rețele de apă și canalizare în localitățile Focșani, Cîrligele, Cotești, Gologanu, Milcovu, Răstoaca, Vînători. Valoarea totală estimată fără TVA este de 126 milioane de lei. Perioada de execuție a lucrărilor este de 30 de luni la care se adaugă perioada de garanție a lucrărilor care este de 36 de luni.

Lucrări complexe sunt prevăzute în comuna Vînători. La sistemul de alimentare cu apă sunt prevăzute lucrări de extindere a aducțiunii pe o lungime de 4,3 kilometri și o extindere a rețelelor de apă pe o lungime de 11,2 kilometri. Tot aici, la sistemul de canalizare sunt prevăzute lucrări de extindere a rețelei pe o lungime de 8,5 kilometri, extindere cu 3 stații de pompare ape uzate și extinderea conductelor de refulare pe o lungime de 7 kilometri. Valoarea lucrărilor ce vor fi executate pe raza comunei Vînători este de 24,3 milioane de lei.

Proiectul Vranceaqua, etapa a II-a are o valoare totală de peste 1,1 miliarde de lei, adică 248,380,370 euro din care contribuţia beneficiarului – 2%. În etapa a doua a proiectului, denumit Vranceaqua-2, au fost incluse 38 de localităţi din județul Vrancea cu peste 2000 de locuitori fiecare, care trebuie să se conformeze la normele de mediu în perioada 2018-2022. Vor fi realizate rețele de apă și canalizare, vor fi construite stații de pompare a apelor uzate, dar și stații de epurare a apelor uzate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?