Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

GALERIE FOTO: Fotbal, Liga a III-a: Ratările, boală fără leac?

CSM Focșani 2007 – Șomuz Fălticeni 2-2 (1-1)

Formația CSM Focșani 2007: Vrînceanu – Săpunaru, Burghiu, Panaite, Drăguț – Costin (72 Manu), Salaoru (46 Gherghiceanu), Dorinel Popa (80 Munteanu), Stoica – Ciprian Petre – Predoiu (55 Jurj).

Șomuz Fălticeni: Cătălin Pascal – Mateiciuc, Ailenei, Tovkam, Tchassem, Afalha, Njihdja, Marinescu, Zamă, Chișcliță, Iorga. Rezerve: Andrei Pascal, 4 Song, 13 Baciu, 15 Negură, 10 Julei, 18 Robciuc, 22 Plăcintă.

CSM Focșani 2007 a terminat la egalitate partida disputată sâmbătă, 12 octombrie, pe stadionul Milcovul, cu Șomuz Fălticeni. Și a mai pierdut două puncte în cursa pentru promovare în care Aerostar Bacău s-a distanțat la 9 puncte față de focșăneni. M-am referit la băcăuani pentru că în acest moment au opt victorii din 8 meciuri și nu dau semne că s-au plictisit să câștige! Dar în disputa pentru primul loc mai sunt Oțelul Galați, Ceahlăul Piatra Neamț, Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava, primele trei deasupra echipei Focșaniului în clasament. Și care sunt adversare redutabile, cu Oțelul și cu Bucovina focșănenii urmând să joace. Cu bucovinenii, chiar etapa următoare.

Am făcut această digresiune pentru a releva că va fi foarte greu să fie atins obiectivul de urcare în Liga a II-a la finalul acestui campionat! Sigur, mai sunt șapte etape din tur și un întreg retur, și orice se poate întâmpla! Inclusiv ca focșănenii și ajungă pe primul loc, deși acum acest lucru pare greu de presupus. Condiția minimă este ca fotbaliștii Focșaniului să câștige toate jocurile ce urmează!

Cum a fost meciul!

Revenind la meciul de sâmbătă: putea fi încheiat cu victorie dacă echipa nu ar fi risipit 4-5 ocazii de gol rarisime! Jocul a început cu două mari suituații de gol la poarta lui Pascal. În minutul 1, Predoiu a reluat din poziție ideală, pe lângă stâlpul din dreapta portarului oaspeților iar în minutul 3, Dorinel Popa a trimis în celălalt stâlp din lovitură liberă de la 17 metri. Părea că victoria gazdelor va fi ușor de obținut. Paradoxal, în următoare zece minute oaspeții au jucat cu linia de fundași la 30 de metri de poarta proprie, fotbaliștii pregătiți de Alin Chița și Crisitian Tănase reacționând prin contre din care, în minutul 13, putea rezulta golul: Costin a primit de la Stoica pe stânga, a sprintat din unghi în careu și a trmis spre poartă, iar mingea a deviat din Pascal, dar s-au dus pe lângă stâlpul opus, în corner. Focșănenii au forțat atacul și în minutul 36 Stoica a centrat de la colț și, de la bara a doua, Panaite a trimis frumos, cu capul în gol pentru 1-0! În minutul 40, după o nouă lovitură de colț, Panaite a reluat cu capul până la Burghiu, care a fost devansat de portarul Șomuzului și a rămas 1-0. Doar până în minutul 45, când Mateiciuc a lovit cu capul mingea venită din centrarea de pe dreapta și a egalat: 1-1! Un minut mai târziu, Predoiu, logodit sâmbătă cu neșansa, a trimis de la 8 metri nemarcat, pe lângă poarta unui Pascal rămas țintuit.

În minutul 46, la oaspeți a intrat Julei, fotbalist cu calități de marcator, pe care avea să le dovedească mai târziu. Până atunci, în minutul 48, Ciprian Petre a centrat din 7 metri pentru Predoiu care, din careul mic, a reluat cu latul, dar mingea a trecut din nou pe lângă. În minutul 70, Julei a șutat de la 30 de metri, lateral stânga, mingea a căzut în fața porții lui Vrînceanu și a trecut foarte aproape de stâlpul din partea opusă. Același jucător a trimis violent, în diagonală de la distanță, dar mingea a trecut peste transversală. În minutul 72, Costin, scăpat singur în zonă centrală a fost ajuns din urmă de doi apărători adverși care l-au deposedat.

Arbitrul nu a acordat nimic, deși vârful Focșaniului a fost lovit rău, și a fost nevoie să fie schimbat! În minutul 77, a fost o dublă ocazie la poarta oaspeților care au scăpat fără gol și în minutul 78 șansele ratate s-au răzbunat: Julei a șutat cu o rafinată execuție tehnică, de la 25 de metri, mingea, în traiectorie curbă, a trecut pe lângă apărătorii Focșaniului și s-a dus în gol: 1-2! În minutul 88, după un nou atac al gazdelor, mingea a ajuns la Manu care a șutat puternic: portarul oaspeților era căzut însă de neunde a apărut un fundaș advers care a respins cu capul! A venit, totuși golul egalării în minutul 90+3, cân Manu, intrat în viteză în careu, au fost oprit prin fault iar Ciprian Petre a făcut 2-2!

Iar noii antrenori ai Focșaniului au de găsit leacul pentru vechea boală focșăneană – ratările din situații de gol clare!

Sâmbătă, 19 octombrie, CSM Focșani 2007 va juca în deplasare cu Bucovina Rădăuți.

Rezultatele etapei și marcatorii:
Aerostar Bacău – KSE Târgu Secuiesc 5-0 (4-0). Au marcat Ilie, minutul 5, Gorovei, minutul 30, Vraciu,. mimnutele 41 și 45, Copoţ-Barb, minutul 90.
FC Botoşani 2 – CSM Bacău 1-1 (1-0). Au marcat Chică Roşă, minutul 34, respectiv Istrate, minutul 67.
Ozana Târgu Neamţ – Huşana Huşi 2-0 (0-0), Au marcat Zaharia, minutul 54, Asăvoaei, minutul 81.
Ştiinţa Miroslava – Bucovina Rădăuţi 1-1 (0-1). Au marcat Sandu, minutul 79, respectiv Netbai.

CSM Focşani – Şomuz Fălticeni 2-2 (1-1). Au marcat Panaite, minutul 36, Ciprian Petre, minutul 90+3, respectiv Mateiciuc, minutul 45, Julei, minutul 78.
CSM Ceahlăul Piatra Neamţ – Foresta Suceava 5-1 (1-1). Au Marcat Mbarga, minutul 2, Ovidiu Toma., minutul 49, Fomba, minutul 58, Luboya, minutele 78 și 88, respectiv Drugă, minutul 33.

CSM Paşcani – Universitatea Dunărea de Jos Galaţi 1-4 (01). Au marcat Iftimie, minutul 63, respectiv Moise, minutele 44 și 70, Isvoranu, minutul 71, Ţuiu. minutul 77.

SC Oţelul Galaţi – Sporting Lieşti 0-0.

Clasament

1. Aerostar Bacău – 24 puncte; 2. Oțelul Galați – 19 puncte; 3. Ceahlăul Piatra Neamț – 18 puncte; 4. Bucovina Rădăuți – 16 puncte; 5. CSM Focșani 2007 – 15 puncte; 6. Foresta Suceava – 14 puncte; 7. Ozana Târgu Neamț; 8. Știința Miroslava – 11 puncte; 9. FC Botoșani 2 – 11 puncte; 10, Sporting Liești – 8 puncte; 11. Hușana Huși – 7 puncte; 12. Univesitatea Dunărea de Jos – 6 puncte; 13. CSM Bacău – 6 puncte; 14. Șomuz Fălticeni – 6 puncte; 15. KSE Tărgu Secuiesc – 5 puncte; 16. CSM Pașcani – zero puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?