Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Sensei Iulian Surlă şi Dumitru Zisu, la stagiu de perfecţionare în Italia


   Săptămâna trecută a avut loc la Lignano (Italia) cel mai important stagiu european de judo kata, care s-a desfășurat pe durata a șapte zile și la care s-au instruit cei mai valoroși sensei din Europa. Din lotul României condus de sensei Iulian Surlă au mai făcut parte sensei Dumitru Zisu (ambii profesori la LPS-CSÅž Focșani), Alina Zaharia, Monica Grecu (de la CSM Pitești) și Aurelian Fleisz (CSM Oradea).
Stagiul a fost de kodokan, cel mai mare for al judo-ului din lume. „Dacă în vara anului trecut am fost în Japonia la Dumnezeii judo-ului mondial, acum au venit ei la noi, în Europa. Acest program este organizat de Uniunea Europeană de Judo și vine în sprijinul celor care nu pot ajunge la cursuri în Japonia. Senseii din Japonia care au ținut cursurile practice au 8,9 și 10 dan, conduc Federația Japoneză de judo cât și kodokanul. Stagiul a fost foarte bun, iar Iulian Surlă a fost cel care a exemplificat cel mai mult alături de senseii japonezi. Următorul stagiu va avea loc în vara acestui an, înaintea Campionatului European și după Campionatul Mondial din Italia. Pe durata stagiului din Italia s-au pus la punct mai multe lucruri care aduc în permanență progres judo-ului în general, și, în special, celui românesc”, ne-a declarat sensei Dumitru Zisu, profesor la Liceul cu Program Sportiv Focșani.
   Reamintim că sensei Iulian Surlă este antrenorul lotului național de kata al României, secretarul general al Colegiului de Centuri Negre a României și președintele Comisiei de kata, sensei Dumitru Zisu este director fe-deral de zonă, membru în Comisia de conducere a Colegiului Centurilor Negre, face parte din Comisia de kata a României și este arbitru național de kata. La stagiul din Italia a participat și un sensei de origine română, Iulius Bute, care a reprezentat Canada și care a făcut cinste judo-ului și țării noastre. La seminarul de la Lignano au participat 268 de sportivi din 18 țări. Mâine, Dumitru Zisu și Iulian Surlă vor participa la Adunarea Generală Ordinară a Federației Române de Judo, ședință care va avea loc la Hotelul Hilton din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?