Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Deputatul PSD Angel Tîlvăr face lobby pentru atragerea afaceriștilor turci în Vrancea

Atragerea de investiții în Vrancea, pe agenda discuțiilor deputatului Angel Tîlvăr cu E.S. Füsun Aramaz, ambasador al Republicii Turcia în România.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaților, domnul Angel Tîlvăr, a avut luni, 7 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu E.S. doamna Füsun Aramaz, ambasadorul Republicii Turcia în România.

Cei doi oficiali au abordat o serie de aspecte privind relațiile bilaterale dintre România și Turcia, precum și subiecte de actualitate referitoare la relațiile cu UE și NATO.

Domnul Angel Tîlvăr a reiterat importanța utilizării tuturor canalelor de dialog în relația cu Turcia, țară candidată și partener-cheie al Uniunii, având în vedere multitudinea domeniilor de interes comun – energie, transport, migrație, apărare sau securitate regională.

Doamna ambasador a exprimat apreciere pentru modul în care Președinția României la Consiliului UE a oferit reprezentanților Turciei oportunitatea de a-și susține și argumenta dorința de integrare europeană.

“În scopul îmbunătățirii dialogului și a cooperării la nivelul comisiilor omoloage din cele două foruri legislative, în luna mai, anul acesta, am efectuat o amplă vizită de lucru la Ankara, în care am abordat teme de interes privind problematica europeană și cooperarea la nivel regional. Este evident că diplomația parlamentară a devenit un instrument din ce în ce mai eficient al consolidării relațiilor bilaterale, de aceea mi-am făcut un obiectiv din a încuraja dialogul constructiv, deschis și direct, ca modalitate eficientă de a găsi soluții viabile, pentru apărarea intereselor noastre comune – sporirea securității și a stabilității regionale”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.

În contextul în care, în Balcani, România este primul partener comercial al Turciei la nivel de schimburi comerciale și investiții, președintele Angel Tîlvăr a adus în discuție și modalitățile de dezvoltare a relațiilor comerciale dintre cele două țări, vizând potențialul dezvoltării schimbului comercial la nivel regional.

Deputatul a subliniat beneficiile bunei colaborări și a parteneriatelor dintre oamenii de afaceri vrânceni și cei turci și a lansat propunerea

ca ambasadorul Turciei, împreună cu Consiliului de Conducere al Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România – TIAD, să efectueze o vizită de lucru în Vrancea.

“Județul nostru prezintă potențial turistic și economic pentru companiile din Turcia care doresc să-și dezvolte afacerile. Îmi doresc parteneriate locale serioase, puternice și acest lucru se poate realiza numai prin dialog direct între mediul de afaceri și autoritățile locale”, a afirmat președintele Angel Tîlvăr.

Comunicat de presă, 7 octombrie 2019

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?