Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Program al Ministerului Agriculturii pentru susținerea cultivatorilor de castraveți, ardei gras și vinete

Programul de susținere a legumicultorilor va fi extins de guvern pentru castraveți, ardei gras și vinete. Un proiect de hotărâre elaborat de Ministerul Agriculturii prevede acordarea unui ajutor de minimis de maxim 20 mii euro pentru cei care cultivă aceste legume. Este un program similar cu cel prin care au fost susținuți cultivatorii de tomate, bazat pe regula ajutorului de minimis, astfel încât să respecte regulile Uniunii Europene.

Programul de susținere a cultivatorilor de tomate a fost demarat în urmă cu doi ani și este implementat de Direcția Agricolă Vrancea, așa cum se va întâmpla și cu Programul de susținere a legumicultorilor. La fel ca la programul Tomata, inspectorii Direcției Agricole vor verifica modul în care sunt cultivate legumele. Pentru a veni în sprijinul legumicultorilor, inspectorii de la Direcția Agricolă vor verifica sumele primite ca ajutor de minimis de către fermierii vrânceni, astfel încât aceștia să știe ce suma mai pot primi ca ajutor de minimis. Verificările se vor face înainte de depunerea cererii pentru acest program, în prezența legumicultorilor care vor să obțină ajutorul de minimis.

Inspectorii vor verifica „sumele rămase și potențial a fi primite prin prezenta schemă de ajutor de minimis, rezultate după însumarea ajutoarelor de minimis pe durata de 3 exerciții financiare, respectiv ajutoarele acordate în cele două exerciții financiare precedente și în exercițiul financiar în cauză, și până la concurența sumei de 20 mii euro”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?