Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Mașini cu probleme la sistemele de direcție și frânare, scoase din trafic de inspectorii RAR și polițiști

Peste jumătate din mașinile verificate în trafic de inspectorii de la Registrul Auto Român și polițiștii de la rutier, prezentau neconformități, iar șase dintre acestea puteau fi implicate în orice moment în accidente rutiere. Conform unei situații întocmite de reprezentanții Registrului Auto Român, în județul nostru, în prima jumătate a acestui an, au fost verificate 634 mașini dintre care 55,36% neconforme iar 6 dintre acestea prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 2,68 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat).

Peste 1700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a anului 2019, prezentau pericol iminent de accidente. Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 363 amenzi contravenționale și au fost retrase 355 certificate de înmatriculare”, transmit reprezentanții RAR.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic, spun reprezentanții RAR, NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?