Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613
Ediția: Duminică 28 aprilie 2024. Nr. 6613

Circa 3.000 de tineri așteptaţi la Craiova, la ITO 2019, în perioada 5-8 septembrie

Circa 3.000 de tineri din întreaga lume sunt aşteptaţi la Craiova, în perioada 5-8 septembrie, la Întâlnirea Internaţională a Tinerilor Ortodocşi – ITO 2019, organizată anul acesta de Arhiepiscopia Craiovei, care a ales ca motto „Cu toţii suntem un Potir. Credinţă, nădejde şi dragoste”. Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, a afirmat că ITO 2019 este un prilej deosebit de important pentru prezentarea credinţei creştine din Oltenia şi crearea unei legături între generaţiile care se se întâlnesc în cadrul unor momente de reculegere, de învăţare, de comunicare. „Este o iniţiativă a bisericii noastre promovate de PF Patriarh Daniel şi noi suntem aici ca să participăm cu bucurie la această iniţiativă. Ne-am organizat în decursul timpului şi iată că azi suntem învredniciţi ca să-i putem primi pe aceşti tineri şi să-i înconjurăm cu toată dragostea noastră în această perioadă de patru zile. Pentru cele patru zile, noi am avut în vedere atât latura educaţională, cât şi partea socială şi culturală, atât prin crearea unui imn în cadrul facultăţii noastre, muzica pe care am asociat-o acestui imn, a programului care se va derula în Craiova şi în împrejurimi. Sperăm ca Bunul Dumnezeu să ne ajute să ducem la îndeplinire tot ce ne-am propus având în vedere şi sprijinul colaboratorilor noştri care au fost permanent alături de noi”, a spus IPS Irineu, în cadrul unei conferinţe de presă.

În legătură cu alegerea mesajului „Cu toţii suntem un Potir. Credinţă, nădejde şi dragoste” sub care de desfăşoară ITO 2019, ÎPS Irineu a afirmat că organizatorii au avut în vederea unitatea întâlnirii, „dar nu în sens social, ci cu unitatea în Mântuitorul Iisus Hristos, un punct central al existenţei noastre”. (…)

Potrivit pr. consilier Bogdan Trifu, coordonatorul proiectului, deschiderea oficială a ITO 2019 va avea loc în data de 5 septembrie, în Piaţa Mihai Viteazul din centrul Craiovei, unde, după prezentarea delegaţiilor şi intonarea imnului ITO, vor fi transmise mesajele de întâmpinare. Va urma un program artistic susţinut de Felicia Filip, Generaţia Folk, Grupul vocal-instrumental al Arhiepiscopiei Râmnicului şi, în calitate de invitat special, maestrul Tudor Gheorghe. (…)

La final, flacăra ITO va fi predată tinerilor din Arhiepiscopia Timişoarei, gazda celei de-a 7-a ediţii, din anul 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?