Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Primăria Focșani vrea să cumpere un cămin de nefamiliști

Primăria Focșani vrea să cumpere blocul de nefamiliști al Cooperativei „Eximcoop” de pe Aleea Căminului din Bahne, pentru a crește numărul locuințelor din fondul locativ local. Imobilul a fost evaluat de proprietar la peste 821 mii euro, respectiv 420 euro pentru 1955 metri pătrați de suprafață construită. Prețul final depinde însă de rezultatele expertizei tehnice care să constate stadiul fizic al clădirii și al evaluării obligatorii de către un evaluator autorizat ANEVAR. Abia în urma întocmirii expertizei tehnice și a raportului de evaluare, municipalitatea va decide asupra oportunității achiziției și negocierii prețului cu proprietarul imobilului. Până atunci, consilierii locali focșăneni vor decide în ședința ordinară a Consiliului Local asupra inițierii procedurii de achiziționare a imobilului.

Primarul Cristi Misăilă a explicat intenția de achiziționare a blocului prin numărul mare de cereri depuse la administrația locală, 673, pentru alocarea unor locuințe din fondul locativ de stat. „Ținând cont că la acest moment municipiul Focșani nu deține în proprietate locuințe disponibile pentru a onora aceste cereri, consider că oferta este oportună. Având în vedere cererea mare de forță de muncă comparativ cu oferta foarte scăzută pe piața imobiliară de locuințe pentru a fi închiriate la un preț accesibi, consider că municipiul Focșani trebuie să-și dezvolte o strategie de achiziționare și construire a acestor locuințe. mai mult, imobilul proprietate Societății Cooperativa Meșteșugărească „Eximcoop” este situat într-o zonă care urmează să se dezvolte prin derularea proiectelor de investiții de către instituția noastră”, arată primarul Cristi Misăilă.

Căminul de nefamiliști de pe Aleea Căminului are patru etaje, cu o suprafață construită desfășurată de 1955 metri pătrați. La parter sunt opt camere, fiecare cu o suprafață de 20 metri pătrați, o bucătărie, trei grupuri sanitare, patru boxe și o magazie. La fiecare etaj sunt câte zece camere, trei grupuri sanitare, două boxe și o bucătărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?