Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Lider PNL: Majoritatea bugetarilor sunt praf la locul de muncă; fără tichete de vacanță, vouchere și sporuri

Liderul senatorilor PNL Florin Cîţu a declarat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că salariile bugetarilor sunt duble comparativ cu cele din sectorul privat: „Dar comparația nu este corectă. Nu surprinde toate informațiile. Bugetarii primesc tichete de vacanță, tot felul de sporuri, zile libere și cel mai important siguranța că indiferent de cât (de) prost își fac meseria nu pot să (fie) concediați. Tot ce primesc în plus bugetarii este susținut de taxe plătite de privați. Este clar că bugetarii sunt privilegiații societății. Fără niciun dubiu. Trebuie să avem curajul să recunoaștem TOȚI acest lucru”.

Liberalul Cîțu amenință că doar o parte din bugetari vor rămâne într-o presupusă „guvernare liberală”: „Restul românilor, din țară și din străinătate, muncesc pentru ca bugetarii să trăiască bine, chiar dacă majoritatea sunt praf la locul de muncă. (Există o parte dintre bugetarii care merită fiecare leu pe care îl primesc. Ei sunt singurii care rămân în guvernarea liberală.) O DISCRIMINARE nenorocita care trebuie sa dispara din societate. AJUNGE!!! Sunt două soluții pentru a elimina această discriminare promovată și susținută de guvernele socialiste. Dacă bugetarii vor să-și păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plăteasca taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat. Nu este o soluție optimă. Taxele distorsionează comportamentul și am avea alte probleme neprevăzute. Ar funcționa doar în cazul pensiilor speciale și al veniturilor din prezența în diferite consilii de administrație- adică taxarea sinecurilor. Rămâne această soluție. Bugetarii trebuie să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanță, tot felul de sporuri, pensii speciale și mai ales trebuie să accepte să fie concediați atunci când nu-și fac treaba”.

Conform liderului senatorilor PNL, „a lucra în sectorul public nu trebuie să mai arate ca un premiu. Ca și cum cel care ajunge acolo a câștigat la loterie și este aranjat pe viață. Este inadmisibil să dai șpagă să lucrezi în sectorul public când economia privată importă forță de muncă din exterior!”. Liberalul încheie tot cu o amenințare la adresa bugetarilor: „Vine curățenia de primăvară.”

Sindicaliștii cer demisia senatorului liberal

Biroul Executiv al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX precizează că „acum suntem în situaţia în care renunţăm la taxele care au fost introduse pe timpul guvernării PNL”. Sindicaliștii spun că liberalul nu a avut curiozitatea să facă „o analiză în ceea ce priveşte impactul introducerii tichetelor de vacanţă asupra industriei hoteliere şi dezvoltării acestui segment de activitate”. „Cât de lipsit de caracter să fii după ce ani de zile ai condus România, ai luat măsuri care ne-au adus în această situaţie, să vii acum să critici ce aţi distrus cu bună ştiinţă în ţara asta în ultima perioadă”, a precizat sindicatul, în comunicatul de presă.

Sindicaliștii l-au acuzat pe Florin Cîțu că a jignit mulţi bugetari angajaţi în instituţii, în diferite domenii, din necunoştinţă de cauză, fapt pentru care ar trebui să demisioneze din funcţia de senator ales în Parlamentul României. „Domnul senator, instituţiile bugetare din România înseamnă sistemul sănătăţii (medici, asistente etc), sistemul de învăţământ (profesori, educatori etc), sistemul de ordine publică şi siguranţă naţională (armată, poliţie, jandarmerie etc), sistemul administraţiei publice (ministere, primării etc), care lucrează pe baza legilor pe care dumneavoastră le aprobaţi. Deoarece din necunoaştere aţi jignit foarte mulţi conaţionali care îşi fac treaba în domeniile pentru care sunt pregătiţi, ar fi bine să vă daţi demisia imediat din funcţia de senator al României. Şi nu uitaţi, sunteţi plătit din taxele şi impozitele românilor. Gata cu dezmăţul public, să-i punem capăt! Daţi-vă demisia din funcţia pe care o deţineţi!”, se arată în comunicatul Sindicatului Bugetarilor SED LEX.

Reacții din partea profesorilor

Reprezentanșii Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar (USLIP) Iaşi au solicitat senatorului PNL Florin Cîţu „să prezinte scuze pentru afirmaţiile făcute pe pagina sa de facebook”. „Este inadmisibil ca în anul 2019 să recurgem la propaganda politică în genul anilor ’50. Atunci comuniştii cereau în numele proletariatului eradicarea claselor sociale „privilegiate” („chiaburi”, patroni, bancheri, intelectuali şi alţii). Să inciţi la ură socială fără discernământ este de neacceptat din partea unui demnitar al statului român! Precizăm că într-un stat civilizat nu se poate face o disociere între zona privată şi cea publică! Este o simbioză firească care nu poate fi privită separat”, scrie pe pagina de Facebook a sindicatului ieşean.

1 COMENTARIU

  1. Partidul liberal a taiat salariile bugetarilor,oamenii nu au uitat asta.Dar voucherele de vacanta s-au dat intai in sectorul privat si apoi celor de la stat.Nu prea inteleg cum sustin pe bugetari cei care lucreaza in strainatate,ei platind taxe in tarile unde lucreaza.In tara nu platesc nici lumina pe casa scarii,femeia de servici sau reparatiile din blocurile unde detin apartamente.Platesc impozitul pe proprietati,dar asa este normal.Liberalii au innebunit,cum sa fie taxati bugetarii altfel decat ceilalti?Sunt vinovati salariatii bugetari ca patronii sunt lacomi,dau zile libere doar pe hartie,in goana lor dupa inavutire platesc doar salariile minime pe economie?Si se vaicaresc de lipsa fortei de munca.Pai daca si-au batut joc de oameni ei au plecat unde le a fost mai bine!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?