Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VIDEO: Consiliul Local Focşani a alocat bani pentru darurile copiilor


Consilierii locali focșăneni au aprobat în cadrul ședinței ordinare de ieri alocarea a 51.700 lei pentru organizarea sărbătorilor de iarnă.
   Mai exact, din acești bani vor fi cumpărate daruri pentru copii, de Moș Nicolae, care vor consta în 3.640 de pachete cu dulciuri, fiecare în valoare de 7 lei, pentru copiii din grădinițe, creșe, leagăne și fundații. Se vor oferi și 400 de pachete cu dulciuri copiilor, la deschiderea Orășelului Copiilor, dar și colindătorilor, cu aceeași ocazie. Pachetele vor cuprinde și covrigi, mere, portocale, sucuri și produse de patiserie. Din suma totală, 20.000 lei se alocă pentru oferirea de produse alimentare, în valoare de 50 lei de familie, pentru 400 de cazuri sociale din municipiu, prin Cantina de Ajutor Social.
   Primarul Decebal Bacinschi a specificat că toate aceste produse vor fi proaspete, pentru a putea fi consumate în deplină siguranță de copii. „În fiecare an, când aducem produsele, facem adrese la OPC, DSV, care verifică aceste produse care pleacă la copii. Toate vor fi proaspete”, a spus primarul Bacinschi. Răspunzând unui consilier APV, care a cerut ca pachetele să conțină doar fructe, consilierul Liviu Oloeriu a spus că „vom ajunge să sărbătorim Crăciunul cu cireșe și banane, vom pierde tradiția”.
   Suma inițială alocată pentru organizarea sărbătorilor de iarnă, 91.700 lei, a fost diminuată cu 40.000 lei, un amendament formulat de consilierul Liviu Oloeriu. Suma respectivă era destinată amenajării Orășelului Copiilor, pentru care se caută momentan o variantă de amenajare optimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?