Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Șofer băut și fără permis, PLASAT ÎN AREST LA DOMICILIU după ce a accidentat două fete; una dintre ele este în comă

Un bărbat de 30 de ani, din localitatea Țepu, județul Galați, este cercetat pentru săvârșirea a trei infracțiuni, toate la regimul rutier, după ce duminică seara a fost implicat într-un accident rutier grav pe raza satului Argea, comuna Ploscuțeni, județul Vrancea. Din acest motiv, el a și ajuns duminică noaptea în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Vrancea. În afară de acesta, polițiștii mai cercetează și pe un alt bărbat, pentru că i-a încredințat autoturismul să-l conducă deși știa că nu este posesor de permis de conducere.

Gălățeanul de 30 de ani, care a fost reținut pentru 24 de ore, este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției. Inițial i s-a reținut și infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice, dar probleme de sânge nu au indicat o alcoolemie care să fie încadrată la infracțiune. Conform unor surse, la prima probă de sânge rezultatul a fost de 0,38 grame la mie alcool pur în sânge, iar la cea de-a doua probă a fost de 0,21 grame la mie alcool pur în sânge. Aseară, bărbatul a ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Focșani cu propunere de arestare preventivă. Pe numele lui a fost emis mandat de arest la domiciliu. În cazul în care va încălca dispozițiile judecătorului, măsura ar putea fi schimbată.

Accidentul în care a fost implicat gălățeanul a avut loc duminică seara, pe raza satului Argea, comuna Ploscuțeni. Amețit de alcool și fără experiență în ale șofatului, bărbatul a dat cu mașina peste două fete de 17, respectiv 18 ani, care se deplasau în calitate de pietoni. Una dintre victime a suferit răni grave. În loc să le acorde primul-ajutor victimelor și să sune la 112, șoferul fără permis și-a continuat deplasarea, plecând de la locul faptei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu a apucat să-i iasă alcoolul din sânge, pentru că polițiștii vrânceni au aflat repede ce mașină le-a lovit pe fete, dar și cine o conducea, astfel că șoferul de ocazie a fost găsit în scurt timp în localitatea Țepu, județul Galați. Oamenii legii l-au luat la audieri, iar la finalul acestora au dispus reținerea lui pentru 24 de ore.

Fata de 17 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Focșani, duminică seara, în jurul orei 19.00, și a fost apoi internată în Secția de Chirurgie Infantilă – ATI. Ea a fost diagnosticată cu politraumatism prin accident rutier, comă 3 puncte, traumatism cranio-cerebral acut dechis cu plagă contuză occipital stânga, traumatism coloană cervicală și toraco-abdominală.

„Pe raza satului Argea, un bărbat, aflat la volanul unui autoturism, a acroșat două tinere, de 17 respectiv 18 ani, care se deplasau în calitate de pietoni pe un drum comunal, după care a părăsit locul accidentului. În urma cercetărilor efectuate, polițiștii Serviciului Rutier l-au identificat pe raza localității Țepu din județul Galați. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia a rezultat o concentrație de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În prezent (duminică seara-n.r.), cel în cauză se află în custodia polițiștilor. Ambele victime au fost transportate la spital, una dintre ele fiind rănită grav. Cercetările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal”, au transmis reprezentanții IPJ Vrancea duminică seara.

Ulterior, poliția a comunicat presei faptul că bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță, dar și infracțiunile pentru care el este cercetat, adăugând totodată faptul că alături de el, se mai fac cercetări și față de bărbatul care i-a dat mașina să o conducă, deși știa că nu este posesor de permis de conducere. „(…) Totodată, față de un alt bărbat, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de încredințare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu deține permis de conducere. Ieri (duminică-n.r.), pe parcursul activităților, polițiștii vrânceni au avut sprijinul celor din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci, din cadrul IPJ Galați”, au adăugat polițiștii vrânceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?