Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Judo – Succes impresionant al judo-ului vrâncean la Festivalul Olimpic al Tineretului European!

  • Giorgia Hagianu, aur, la 40 kg., Alexandru Matei, argint, la 50 kg

Judoka focșăneni au adus României două medalii foarte prețioase în a treia zi sde concursuri la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) care are loc în aceste zile la Baku, în Azerbaidjan.

Giorgia Hagianu, medaliată recent cu bronz a categoriei 40 kg. la Campionatul European de cadeți, a urcat la FOTE nivelul performanței: a câștigat medalia de aur pentru titlul de învingătoare a categoriei de 40 de kg. după finala cu Muberra Guneș din Turcia. În grupă, Giorgia nu a avut adversare, iar în semifinală a întrecut-o pe Ghjuliana Ballo din Franța.

Giorgia este sportivă a CS Unirea Focșani unde este pregătită de profesorii Adrian Moldoveanu și Mugurel Popa.

A doua medalie adusă la judo de vrânceni României a fost obținută de Alexandru Matei, la categoria 50 kg. Alex a câștigat argintul pentru locul al doilea obținut după ce a dispus în grupă de Ariel Shulman, din Israel, iar în semifinală l-a întrecut pe vicecampionul european din acest an al cadeților, Mykyta Holoborodko din Ucraina.

Alex a câștigat, ca și Giorgia, medalia de bronz la cadeți, 50 kg. la Campionatul European, este legitimat la LPS,CSM Focșani 2007 și este pregătit de senseii Iulian Surlă, Stănică Grosu și Marinel Palade.

Ambii judoka de la Focșani – (în centrul imaginii în fotografia de grup a delegațiie de judo a României la FOTE) și-au reconfirmat valoarea la Baku și anunță rezultate foarte bune la viitoarele competiții ale anului!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?