Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Raed Arafat a inaugurat Punctul de Lucru Vulturu al ISU Vrancea

Inspectoratul pe Situații de Urgență (ISU) Vrancea „Anghel Saligny“ a inaugurat, astăzi, Centrului Local pentru Situații de Urgență Vulturu – Punctul de Lucru Boțârlău. La eveniment au fost prezenți secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, doctor Raed Arafat, prefectul județului Vrancea, Ticu Costandache, vicepreședinții Consiliului Județean Vrancea, Ionel Cel Mare și Dănuț Cristian, dar și locuitori ai comunei Vulturu.

Evenimentul a debutat cu trecerea în revistă a Gărzii de onoare de către secretarul de stat Raed Arafat și intonarea imnului național. A urmat ceremonia religioasă de sfințire a Centrului Local pentru Situații de Urgență Vulturu, ținută de un sobor de șase preoți.

Centrul Local pentru Situații de Urgență Vulturu este format dintr-un garaj și un etaj prevăzut cu două dormitoare, bucătărie, baie și acces direct la echipamentul de intervenție. Personalul operativ va fi format din câte cinci subofițeri pe fiecare tură, care vor deservi tehnica și echipamentele din dotare. „Îmi face o deosebită cinste și onoare ca la ceas aniversar al pompierilor vrânceni să asistăm la operaționalizarea punctului de lucru Vulturu. Inaugurarea acestei subunități de pompieri militari este un simbol al consolidării Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, structură aflată în permanentă dezvoltare, precum și dovada preocupării continuue pentru creșterea nivelului de securitate al vieții cetățenilor,  protejării proprietății și mediului prin asigurarea unor intervenții unitare în situații de urgență, determinate de tipurile de risc produse în zona de competență de către subunitățile proprii, care asigură cel mai scurt timp de răspuns“, a precizat locotenent colonelul Flavius Chiscop, șeful ISU Vrancea.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, doctor Raed Arafat, a declarat: „Încep prin a spune «La mulți ani!»… La mulți ani pentru vârsta de 157 de ani. Este o vârstă de care puține instituții pot să se bucure și este o vârstă care înseamnă că această instituție, înrădăcinată și veche, a făcut foarte mult ca să poată supraviețui până acum, să fie instituția care este și astăzi: Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Vrancea“, a precizat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?