Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Marian Oprișan: „Va deveni REALITATE și noul Spital Județean de Urgență Focșani”

Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a dat din nou asigurări că noul spital județean va deveni realitate. Într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, șeful administrației județene a răspuns cârcotașilor de serviciu precizând că tot așa spuneau și despre alte investiții din care a amintit: construirea bazinului olimpic de înot, proiectul de reabilitare a Crângului Petrești, reabilitarea și modernizarea DN2 D Focșani-Ojdula-Târgu Secuiesc, reabilitarea Teatrului Municipal “Maior Gh. Pastia”, proiecte care au devenit realitate. „Poți face lucruri bune pentru o comunitate doar dacă o iubești și crezi că lucrurile pe care le faci pot face o viață mai bună celor care te-au investit cu încrederea lor. Mereu mi-am dorit ca Vrancea să fie un județ iubit și respectat și mereu am visat să construim, împreună, lucruri importante pentru noi toți. Așa am construit Bazinul Olimpic din Sud când toată lumea zicea că nu îl vom construi, așa am reabilitat Crângul Petrești, așa am realizat Drumul Național DN2 D Focșani-Ojdula-Târgu Secuiesc și așa am reabilitat Teatrul Municipal “Maior Gh. Pastia”. Toate au fost, inițial, desene și machete și toate au devenit realitate. Tot așa va deveni REALITATE și noul Spital Județean de Urgență Focșani. Proiectul își va urma cursul firesc pentru că am să lupt cu toată forța pentru dreptul vrâncenilor de a avea asistență medicală mai bună și un spital modern!“, susține președintele Marian Oprișan.

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Vrancea a aprobat Nota conceptuală și Tema de proiectare pentru obiectivul „Noul Spital Județean de Urgență Focșani“. Noul spital județean va avea dimensiuni generoase, spații special concepute pentru toate activitățile medicale și conexe. Construirea noului spital județean de urgență va costa aproximativ 143 de milioane de euro. Conform Notei Conceptuale, prezentată de firma Miralex SRL, structura noului spital judeţean de urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani va avea o capacitate de spitalizare de 760 de paturi de spitalizare continuă şi 60 de paturi de spitalizare de zi. Se propune mutarea secţiilor existente în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani şi suplimentare cu secţii sau paturi noi. Secţiile de spitalizare se vor organiza astfel încât să poată genera o mobilitate a structurii paturilor în funcţie de evoluţia permanentă a metodelor de tratament, de cererea de servicii, de regulile de finanţare a diferitelor servicii şi astfel să asigure un echilibru al capacităţilor în cazul unei crize a resurselor dintr-o secţie de specialitate sau în situaţia unui grad de ocupare redus al unui compartiment/secţie.

De asemenea, noul Spital județean va fi dotat cu cea mai modernă aparatură medicală existentă pe piața de profil, în așa fel încât vrâncenii să beneficieze de servicii medicale la cele mai înalte standarde.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?